AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

BASF inverteix prop de 10 MEUR en la seva planta de propilè a Tarragona

BASF SONATRACH PropanChem portarà a terme un projecte per eliminar colls d'ampolla al procés productiu i, així, augmentar la productivitat
L'empresa BSP invertirà prop de 10 milions d'euros en la seva planta de Tarragona. | BSP

 

L'empresa Basf Sonatrach PropanChem invertirà prop de 10 milions d'euros en la seva planta a Tarragona. L'objectiu és augmentar la productivitat a través d'un projecte que eliminarà els colls d'ampolla al procés productiu. Això permetrà pujar la capacitat anual de la planta de 370.000 a 420.000 tones. Tot plegat s'implementarà en la pròxima parada de manteniment, programada per l'any 2021. 

 

 

BSP augmentarà la productivitat a Tarragona

L'objectiu de Basf Sonatrach PropanChem és que la productivitat de l'empresa passi de les 370.000 a les 420.000 tones anuals a Tarragona. Segons informa l'entitat, s'ha apostat per aquesta decisió perquè es preveu que la demanda pugi en un període a curt i mig termini. 

 

L'augment es produirà gràcies a l'eliminació dels colls d'ampolla en el procés productiu. Diversos equips de la planta que actualment limiten la capacitat de producció es modificaran, de manera que augmentaran la seva productivitat. Això s'implementarà en la pròxima parada, programada per l'any 2021.

 

«Aquest projecte ens permetrà mantenir la competitivitat de la planta de propilè i la dels nostres clients, així com el lideratge a nivell mundial d'eficiència de plantes amb el mateix procés productiu», explica el responsable del projecte i de l'àrea de Tecnologia de la planta de propilè, J.A. Díaz. Basf Sonatrach PropanChem forma part de l'AEQT i té la seva planta al polígon químic sud. 

 

El millor moment de BSP a Tarragona

Segons fonts de l'empresa, la inversió arriba en un dels millors moments de l'entitat. El novembre de l'any passat van arribar a produir 5 milions de tones i els últims anys han estat «molt bons econòmicament», segons fonts de Basf Sonatrach PropanChem. D'altra banda, l'últim exercici va ser de rècord per a l'empresa, quan va superar tots els registres de productivitat.

També et pot interessar: