'Camins de ronda', la nova exposició sobre la nostra costa al Port de Tarragona

Aquest novembre, el Tinglado 1 acull diverses activitats relacionades amb l'exposició que es mostra
Imatge d'una de les fotografies que es pot veure a ‘Camins de ronda’ | cedida
 

El Museu del Port de Tarragona organitza dos projectes relacionats amb el mar que es podran visitar al Moll de Costa durant el mes de novembre. D'una banda, des del 8 d'octubre es pot visitar la mostra itinerant 'Camins de ronda' al Tinglado 1. D'altra banda, també es proposen un seguit d'activitats per tal de donar a conèixer diferents aspectes d'un camí arran de mar, des de xerrades fins a sortides senderistes

 

'Camins de ronda', una exposició sobre els camins de la nostra costa

L'exposició 'Camins de ronda' és una iniciativa ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i s'ha organitzat conjuntament entre el Museu Marítim de Barcelona i el Museu del Port de Tarragona, amb l'objectiu de voler mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda. La mostra proposa un recorregut per la diversitat de paisatges i diferents maneres de viure d'uns senders que uneixen la costa catalana.

 

L'exposició es pot visitar de dimarts a dissabte, de 10.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 hores a 19.00 hores. Els diumenges i festius estarà oberta d'11.00 hores fins a les 14.00 hores. L'entrada és lliure i gratuïta. 

 

Altres activitats relacionades amb els camins de la costa catalana

A més, també organitza altres activitats alternatives i relacionades amb la mostra. El dissabte, 9 de novembre, a les 18.00 hores, es realitzarà una xerrada a càrrec del fotògraf i divulgador, Ferran Aguilar, titulada 'Rastres i senyals. Indicis per reconèixer la fauna mediterrània'. La xerrada tindrà una durada d'una hora i mitja aproximadament i l'entrada és lliure i gratuïta. Serà al mateix Tinglado 1. 

 

L'endemà, diumenge, 10 de novembre, a les 11.00 hores, hi haurà una sortida de camp per descobrir la fauna del camí de ronda. 'Els camins dels animals' també anirà a càrrec de Ferran Aguilar, tindrà unes tres hores de durada i el punt de trobada serà a la platja Llarga. En aquest cas, cal fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a museuport@porttarragona.cat. Les places són limitades. 

 

El dissabte, 16 de novembre, a les 18.00 hores, en el mateix escenari de l'exposició, s'organitza una xerrada-taller a càrrec del botànic i guia de natura, Evarist March. 'La història verda de la costa de Tarragona a través de les seves herbes: de la cultura grega a la cuina més sofisticada' serà una activitat per a conèixer les plantes del litoral de Tarragona i els seus usos tradicionals, posant èmfasi en la relació amb el món grec i romà i els usos més contemporanis en el món de la cuina i remeiers, entre d'altres. 

 

Finalment, l'última activitat dins d'aquesta mostra es farà diumenge, 1 de desembre. Es tracta de fer el camí de ronda des del far de Salou a la Pineda. El punt de trobada és la platja de la Pineda. Les places són limitades, per tant, cal fer una reserva prèviamuseuport@porttarragona.cat. És una activitat organitzada conjuntament amb el Grup Senderista del Port de Tarragona. 

 

Una segona mostra fotogràfica

D'altra banda, l'altra mostra que també es pot visitar davant del Tinglado 1 és 'Compartint la mar amb... els pràctics del Port de Tarragona'. Un recull de fotografies del pràctic Marc Vela Mateo, que està instal·lada al vestíbul del Museu del Port i que permet conèixer un dels oficis més antics dels ports a més de gaudir d'un conjunt d'imatges de l'activitat portuària des dels vaixells.

 

L'horari d'atenció al públic és de dimarts a dissabte de 10.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 hores a 19.00 hores. Els diumenges i festius estarà oberta d'11.00 hores fins a les 14.00 hores. L'entrada és lliure i gratuïta.