Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona engega una campanya per sensibilitzar els comerços de l'impacte de l'alcohol en els menors

Es distribuirà material i informació als establiments de venda de begudes alcohòliques per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra
Una de les visites efectuades per la campanya «Si ets menor: sense alcohol» | Cedida

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha engegat aquest estiu la campanya «Si ets menor: sense alcohol», promoguda conjuntament amb els Mossos d'Esquadra. Aquesta campanya té l'objectiu que els menors d’edat vegin limitat el seu accés a les begudes alcohòliques i així evitar-los tots els problemes derivats del seu consum. Per aquest motiu, també es demana el suport dels comerciants dels establiments on es venen begudes alcohòliques.

 

Els agents de la Unitat de Policia de Proximitat i la Unitat de Policia Administrativa, juntament amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Portuària i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya visitaran, fins al 30 de setembre, els comerços de la ciutat que venen begudes alcohòliques. Ho faran amb la intenció de promoure la campanya i conscienciar entre els venedors dels riscos que el consum d’alcohol comporta per a la salut dels adolescents, a més a més de les conseqüències legals per la venda d'alcohol a menors.

 

Informaran els comerços dels riscos del consum d'alcohol en adolescents

Part dels riscos són, per exemple, la intoxicació, l’augment de l’agressivitat, l’assetjament masclista, els danys per conduir vehicles sota els efectes de l’alcohol o les relacions sexuals sense protecció. Per una altra banda, la infracció per vendre alcohol a menors és greu i està penalitzada amb  una multa entre 3.005,07 euros i 15.025,30 euros.

 

Mentre duri la campanya es distribuirà material i informació per tots els establiments amb permís de venda de begudes alcohòliques, on es podran trobar diferents recomanacions:

 

Demanar el DNI i trucar al 112, entre les mesures a prendre per part dels comerços

Els venedors poden demanar el DNI si dubten de l’edat de l’usuari i, si aquest es nega a ensenyar-lo, poden negar-se a servir la beguda alcohòlica. A més a més, si se sospita que un adult està comprant alcohol per a un menor, haurà d’informar-lo sobre la normativa i la campanya «Si ets menor: sense alcohol». 

 

La campanya també dona una sèrie de consells per tal de millorar l’assertivitat i recordar al comprador que és la normativa i no pas la seva decisió personal el no voler vendre-li les begudes alcohòliques tot oferint-li altres alternatives com per exemple begudes sense alcohol.

 

En cas que els usuaris, tant majors com menors d’edat, no acceptin la negativa i tinguin actituds agressives o violentes, és suficient motiu per a negar la venda d’alcohol. Sempre amb respecte i sense posar en evidència al client davant de terceres persones. Cal mantenir la calma i trucar al 112 si fos necessari.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris