NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Set innovacions sanitàries del territori opten al premi Rafael Battestini 2018

És la primera vegada que l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla concedeixen aquest guardó
Deu metges catalans, entre els deu millors d'Espanya | Arxiu

 

Són set els projectes que han arribat a la final dels Premis sanitaris Doctor Rafael Battestini 2018 que impulsa per primera vegada l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT) i la Xarxa Sanitària de Santa Tecla. L'objectiu és donar a conèixer la feina dels professionals que treballen per innovar els processos assistencials als seus centres de treball.

Innovació sanitària a Tarragona

S'han presentat projectes molt diversos, procedents de centres diferents. El CAP Horts de Miró de Reus ha presentat un pla de formació aplicat a la Unitat d'Expertesa en l'Estudi de Contactes Sexuals (UEEC). El CAP de Constantí ha presentat la implementació del programa INDI per a la millora del tractament de la depressió i el CAP del Vendrell presenta la creació d'una consulta de referents en dermatologia dins de l'àmbit de l'atenció primària. També en primària, des de la Xarxa de Santa Tecla s'han presentat dues iniciatives territorials.    

 

Pel que fa als projectes d'atenció especialitzada s'ha presentat un treball de la unitat de neonatologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Una nova metodologia de treball per cures centrades en el desenvolupament dels infants i les famílies. Un altre treball del Joan XXIII i de la Xarxa Santa Tecla que tracta dels resultats assolits a partir del treball conjunt entre els equips de ginecologia dels dos centres. 

 

Les categories d'aquest premi són dues: Atenció Primària i Atenció Especialitzada. L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el dia 18 de setembre a les set de la tarda a la sala d'actes del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

 

El premi està obert a tots els professionals sanitaris de Tarragona que hagin implementat millores o innovacions assistencials als seus centres de treball. Per tant, qualsevol professional o grup de professionals que hagin impulsat un projecte així podien presentar-se al premi. L'objectiu dels organitzadors és que aquest premi acabi convertint-se en un referent anual pel reconeixement a la qualitat assistencial desplegada al territori.

  

  

A més, els premis serveix també per retre homenatge a la figura del cirurgià Rafael Battestini i Galup, considerat el veritable impulsor de les Ciències Mèdiques a les comarques tarragonines i un dels responsables de la modernització i socialització de la medicina al nostre territori. Fou director mèdic de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla del 1927 al 1937.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris