NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

El carilló del Mercat s'inaugurarà el proper 22 de novembre

Les figures del carilló s'han exposat aquest divendres, 28 de setembre, al Mercat perquè «els tarragonins s'hi puguin fer una foto»
L'alcalde Ballesteros, la consellera Ferrando i el joier Serramià durant la presentació de les figures | TarragonaDigital.com

 

S'apropen eleccions i és hora de vendre acció de govern. A finals del mes d'agost, l'alcalde Ballesteros i la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, van mostrar als mitjans de comunicació, al taller de l'artista Joan Serramià, dues figures del carilló del Mercat Central de Tarragona. 

 

Aquest divendres, 28 de setembre, han repetit la fotografia però ara amb totes les figures i al Mercat Central. El motiu, donar a conèixer que «els tarragonins que avui passin pel Mercat s'hi podran fer una foto. És un dia especial on tothom podrà gaudir d'aquesta experiència que no es podrà tornar a repetir», segons ha declarat la consellera de Comerç tarragonina, Elvira Ferrando. 

 

El 22 de novembre és la data escollida per inaugurar aquest nou element del Mercat de Tarragona, “coincidint amb la campanya de Nadal”, ha avançat la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. Ferrando també ha remarcat que «el rellotge carilló ens diferenciarà d'altres ciutats. Només n'hi ha a Barcelona i serà un element festiu i molt estimat». 

 

A primera hora de la tarda d'aquest divendres, l'ajuntament de Tarragona ha informat que «amb motiu del nombrós públic que s’acosta a veure les figures del carilló que s’han presentat avui al Mercat Central, Espimsa ha decidit prorrogar la seva estada i durant tot el dia de demà, dissabte, romandran exposades perquè tothom que ho desitgi pugui veure’n els detalls i fer-se una fotografia amb elles».

 

Les figures del carrilló del Mercat Central de Tarragona

El primer a sortir serà el Nano capità, ja que la seva mida li permet passar per sota l'esfera en el desplaçament horitzontal. Posteriorment aniran desfilant, l'Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita i finalment el Lleó, que per la seva grandària, com també passa amb el Nano Capità, ha de poder passar per sota l'esfera.

  

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble «Amparito Roca», peça emblemàtica i protagonista musical de la nostra festa major de Santa Tecla. A les dotze del migdia, s'obriran dues portes de l'actual façana per sota de l'esfera del rellotge i deixaran sortir una plataforma rectangular amb una base circular a sobre, que serà la base de rotació longitudinal de les figures.

 

Sobre els interrogants en la contractació del carilló, no s'ha obert torn de preguntes. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris