Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El carilló del Mercat Central de Tarragona ja està en funcionament

Aquest matí de dimecres, 21 de novembre, Josep Fèlix Ballesteros i Elvira Ferrando han posat en funcionament el carilló del Mercat davant centenars de tarragonins
L'alcalde Ballesteros dirigint-se als assistents segons abans que el carilló sonés per primera vegada | TarragonaDigital.com

 

Un any després de presentar a la ciutat de Tarragona el projecte del rellotge carilló del Mercat Central, les figures del seguici que formen el rellotge ja han vist la llum i l'han vist des de dalt de tot de la porta del Mercat de plaça Corsini, el seu emplaçament permanent a partir d'ara.

 

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, «el pare de la idea» segons la consellera Elvira Ferrando i la presidenta d'Espimsa, la mateixa regidora Ferrando, han organitzat, per aquest dimecres 21 de novembre, una festa grossa, dividida en dues parts, a la plaça Corsini. La primera part, a les dotze del migdia, la segona, a les sis de la tarda, els dos moments del dia en els quals les figures del seguici de Tarragona, (l'Àliga, el Lleó, el Gegant, la Geganta, la Negrita i el Nano Capità), sortiran a donar l'hora, al ritme de l''Amparito Roca', a tots els veïns i veïnes de la ciutat, així com visitants vinguts d'arreu.

 

 

I és que el carilló neix amb la idea de ser «una icona més de la ciutat, com el Balcó», segons ha explicat Ferrando, i servir «d'element dinamitzador del centre, del Mercat i el seu entorn», segons ha assegurat Ballesteros. 

 

En aquest context, el de dinamitzar l'activitat econòmica, tant el batlle de la ciutat, com la responsable de Comerç, han explicat que «estem treballant per tal que els creueristes tinguin una parada a prop del Mercat i puguin venir a veure l'edifici, que és una joia modernista, i el rellotge, que és el primer de Catalunya d'aquestes condicions i el 15è de tot l'Estat».

 

Imatge de les figures del carrilló de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Festa grossa a Corsini amb pantalles gegants i tarima vermella

Per donar la benvinguda al carilló, «la ciutat s'ho mereix» ha dit Ferrando, l'Ajuntament de Tarragona ha fet un desplegament de mitjans amb una grua, una pantalla gegant on s'emetien vídeos del procés de construcció del carilló , equips de so i la presència del cor del col·legi Joan Roig, just a tocar del Mercat. Els nens i nenes del Cor han intervingut a l'inici de l'acte, amb la cançó 'Llàgrimes dels estels', i en finalitzar quan han cantat 'Bressol d'hivern'.

 

Com a mestra de cerimònies, conductora de l'acte, ha exercit la periodista tarragonina d'esports Danae Boronat, coneguda arreu de l'Estat per ser un dels rostres televisius de les retransmissions futbolístiques. Tot davant la presència de centenars d'assistents, formats per veïns i veïnes de la ciutat; representants de la classe política tarragonina, el regidor Xavier Puig (ERC); Rubén Viñuales i Pedro Sánchez (Ciutadans); Pau Pérez, Javier Villamayor, Ana Santos, Begoña Floria i Ivana Martínez (tots del PSC); el comissari provincial de la Policia Nacional, Carlos Yubero; i el subdelegat de Defensa, Antonio Bergoñós.

 

L'acte de la tarda, «amb coca i xocolata», estarà més pensat pels infants que es puguin apropar a la plaça a veure'l. Per acabar, Ferrando ha avançat que el carilló tocarà les 12 campanades la nit de Cap d'Any i que «estem treballant perquè més endavant pugui tenir altres versions de l''Amparito Roca'».    

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris