Un carril bici al Vendrell.

El carril bici que connectarà els 18 centres educatius i universitaris de Tarragona

Les obres tindran una durada de quatre mesos | Anirà des de la Imperial Tàrraco fins al Campus Sescelades

Les obres del carril bici educatiu de Tarragona s'iniciaran en un termini màxim d'un mes, després d'adjudicar les obres a l'empresa Bigas Grup SL per un import de 544.975,48 euros. En aquest sentit, en 15 dies se signarà el contracte i, a partir d'aquí, començarà la construcció  d'una obra que connectarà els 18 centres educatius i universitaris  de Tarragona i acabaran a finals d'estiu, ja que hi ha una durada de quatre mesos en els treballs d'execució.

L'objectiu d'aquest carril bici educatiu és que estiguin tots els centres educatius units  i anirà des de la plaça Imperial Tàrraco fins al Campus Sescelades, passant pel Campus Catalunya i l'avinguda de Roma, a tocar del pont del Francolí.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«Fem una aposta decidida en favor de la bicicleta  i els patins. I això requereix proveir una infraestructura en la qual ciclistes  i patinadors puguin circular segurs, sense exposar-se a l’amenaça dels cotxes ni esdevenir ells mateixos una amenaça pels vianants. Per això és tan necessari aquest carril bici», explica el conseller de Territori, Sostenibilitat i Mobilitat, Xavier Puig.  

El conseller, a més, ha afegit que «de tots els itineraris previstos al Pla l’eix que va de Bonavista  a Sant  Pere i Sant Pau (passant pel centre) destaca per la seva importància estratègica. Ha de ser preferent perquè cobrirà millor que cap altra via la demanda potencial, unint zones de la ciutat on hi viuen 77.400 persones. I el que és més important: estarà a l’abast del col·lectiu més procliu a assumir nous hàbits de mobilitat sostenible, que és la gent jove. En definitiva, volem una mobilitat neta, eficient i saludable que contribueixi a descongestionar el centre, relligar la ciutat i reduir l’accidentalitat».

L'itinerari educatiu uneix 18 centres formatius a més de l’estació d’autobusos. Des del Complex Educatiu fins a La Salle, passant pels instituts Martí i Franquès, Vidal i Barraquer, Tarragona i Compte de Rius, entre d’altres. De fet, aquest camí inclou la connexió entre els campus Catalunya i Sescelades, tan demandada per la comunitat universitària. 

Mapa carril bici educatiu Tarragona
El mapa del carril bici educatiu de Tarragona | Aj. Tarragona