NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Tarragona espera els fons FEDER per connectar amb un carril bici la Imperial i Sescelades

L'Ajuntament es presentarà a la convocatòria europea dels fons per aconseguir la subvenció del 50% per un projecte xifrat en 416.246,72 euros
El projecte de carril bici vol unir la plaça Imperial Tarraco i el campus Sescelades per Marquès de Montoliu. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona es presentarà a la convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per aconseguir subvencionar un nou carril bici per la ciutat. El projecte contempla unir la plaça Imperial Tarraco i el Campus Sescelades, amb la voluntat d'incentivar l'ús de la bicicleta a l'interior de la ciutat i promocionar el transport sostenible entre els estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. 

 

A hores d'ara, Tarragona compta amb 10,77 quilòmetres de carrils bici. La majoria d'aquests es troben als barris de Ponent, com el de la rambla de Campclar,  o a tocar de mar, com el que uneix el moll de Llevant i el Port. El nou vial exclusiu per a bicicletes seria, per tant, el primer que es construeix al centre

 

El fons FEDER subvenciona el 50% del carril bici a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona vol aconseguir, des d'Europa, la subvenció del 50% per la construcció d'aquest nou carril bici. El comodí que ha cridat l'atenció del consistori és la «convocatòria de subvencions a operacions de les entitats locals i determinats consorcis per a l'execució d'actuacions de vies ciclistes susceptibles de finançament». 

 

La convocatòria d'aquest fons es va obrir el passat 24 de juliol i el termini per presentar-s'hi acabarà el pròxim 3 de desembre. L'Ajuntament tramitarà la documentació necessària en els propers dies, amb la voluntat de ser seleccionats i aconseguir, així, més de 200.000 euros en concepte de subvenció. El requisit, però, és que el projecte estigui acabat abans del 31 de desembre de 2020. Per tant, és una incògnita saber quin govern acabaria el carril, ja que la resolució dels FEDER es fa pública el mes de maig de 2019, coincidint amb les eleccions municipals. 

 

Un carril bici des de la Imperial fins al Campus Sescelades

El carril bici que ha projectat l'Ajuntament de Tarragona s'allargarà des de la plaça Imperial Tarraco fins al Campus Sescelades de la URV, ubicat a Sant Pere i Sant Pau. El traçat pujaria per l'avinguda Marquès de Montoliu, seguiria per Sant Antoni Maria Claret, passaria per l'avinguda Catalunya en direcció al pont que supera l'autovia A-7, arribaria al carrer Pi i Maragall, travessaria el carrer Serra Vilaró i finalitzaria a l'avinguda Països Catalans, a l'alçada del campus Sescelades. 

 

El projecte del nou carril bici no ha nascut per la convocatòria específica dels FEDER. De fet, el consistori fa mesos que té als calaixos aquest nou traçat. Des de l'Ajuntament asseguren que unir el centre i Sant Pere i Sant Pau amb un carril bici és «fonamental» i manifesten que «anem de la mà amb la URV». La resolució dels FEDER es donarà a conèixer el mes de maig de 2019. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris