ATENCIÓ

2 ferits greus en bolcar un camió a l'AP-7 tarragonina

La Catedral de Tarragona rebrà 1.000 persones aquest dissabte per la beatificació de Marià Mullerat

La celebració serà presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació per a les Causes dels sants | És el primer cop que la Catedral acull una beatificació
Imatge d'arxiu de la Catedral de Tarragona | Gerard Recasens

 

Ha arribat el dia. Aquest dissabte, 23 de març, la Catedral de Tarragona acollirà, per primera vegada en la seva història, una beatificació, en aquest cas la beatificació del metge Marià Mullerat, «laic i pare de família, mort l'any 1936 a Arbeca per odi a la fe». Des de l'arquebisbat preveuen una assistència de prop d'un miler de persones per un acte que començarà aquest divendres amb un viacrucis, a les set de la tarda, a l'amfiteatre romà. 

 

 

La celebració serà presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació per a les Causes dels sants. El programa d'actes per a la beatificació del doctor Mullerat va començar el passat mes de febrer i ha estat ple de diferents conferències sobre la figura d'aquest laic que s'han dut a terme arreu del territori de l'arquebisbat, entre altres a Santa Coloma de Queralt, Reus, Alcover, Arbeca, Falset i Tarragona.

 

Després de la cerimònia d'aquest dissabte, l'endemà l'arquebisbe de Tarragona, Monsenyor Jaume Pujol, presidirà la celebració d'una missa d'acció de gràcies  a l'església parroquial de Sant Jaume Apòstol d'Arbeca.

 

Alcalde d'Arbeca l'any 1924

La biografia de Marià Mullerat té les seves arrels a la Conca de Barberà, a Santa Coloma de Queralt, on va néixer l'any 1897. Va estudiar a Reus, al col·legi Sant Pere Apòstol, i va arribar a Arbeca, Lleida, després de cursar estudis de medicina a la Universitat de Barcelona. Es va establir al poble, amb la seva família, com a metge del municipi i en va arribar a ser alcalde sis anys, del 24 al 30 del segle passat.

 

El matí del 13 d'agost de 1936, Mullerat va ser tret de casa per un grup de milicians i executat a tocar de la carretera que condueix a les Borges Blanques, en un indret conegut com «el Pla». Les seves restes van ser incinerades i l'any 1940 es va aixecar un monument, en forma de creu, a l'emplaçament del «martiri» que va patir, juntament amb altres víctimes. 

 

La beatificació de Marià Mullerat va ser proclamada pel Sant Pare, Francesc, en un decret papal fet públic el passat 8 de novembre. 

 

També et pot interessar: