La Guàrdia Civil reivindica el seu «compromís amb la llei i la justícia» al seu 175è aniversari

Els membres del cos de la Comandància de Tarragona asseguren haver-se comportat «amb professionalitat, en un clima polític tens» | El subdelegat del govern diu que «Espanya és una democràcia plena i consolidada»
D'esquerra a dreta, Josep Acero; Carlos Yubero; Xavier Jou; Joan Sabaté; Vicente Luengo i Antonio Bergoñós, presidint l'acte del 175è aniversari a Tarragona de la Guàrdia Civil. | TarragonaDigital

 

Tarragona ha acollit, aquest dimarts, 14 de maig, la celebració del 175è aniversari de la Guàrdia Civil. La comandància del cos, per ser exactes el pati central, ha sigut el lloc escollit pel principal acte d'aquest aniversari. Han presidit la trobada el conseller de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Acero; el comissari provincial del CNP, Carlos Yubero; Xavier Jou, fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Tarragona; Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol a la província; Vicente Luengo, tinent coronel de la Guàrdia Civil i Antonio Bergoñós, subdelegat de defensa a Tarragona.

 

 

Els alcaldables de les 12 formacions polítiques que es disputen l'alcaldia de Tarragona aquest diumenge 26 de maig han evitat assistir a l'acte. Han tret el cap, això sí, el regidor socialista Javier Villamayor i el conseller no adscrit Pedro Sánchez. De fora de la ciutat hi eren presents la regidora del PP a Creixell, Juncal Santos, i l'alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà. Però si fugim de la classe política, d'interès per les dues conteses electorals pràcticament consecutives, observem que la societat civil tampoc hi ha estat excessivament present.

 

Pitu Boronat, responsable de comunicació de Dow; el president del col·legi d'advocats de Tarragona, Manel Albiac; la cònsol del Marroc a Tarragona, Saloua Bichri; i responsables dels principals organismes de l'administració estatal a la província, com el delegat provincial de l'Agència Tributària, Joaquín Albisu; la capitana marítima, Núria Obiols i María Teresa Guelbenzu, cap de Tràfic, han estat alguns dels noms destacats que s'han deixat veure pel pati de la comandància aquest dimarts, 15 de maig. 

 

Moment d'entrega d'un dels reconeixements durant el 175è aniversari, a Tarragona, de la Guàrdia Civil. | TarragonaDigital

 

L'acte s'ha desenvolupat amb el formalisme que el cos impregna a totes les seves actuacions i ha consistit en l'entrega de reconeixements a diferents agents de la Benemèrita, alguns per les seves actuacions i altres per la seva jubilació, així com a «a persones que s'han distingit pel seu servei al cos».

 

Posteriorment, a l'hora dels parlaments han intervingut, pel vessant polític, Sabaté i del cos el seu màxim responsable a Tarragona, Vicente Luengo i el tinent David Fernández, «en representació de tots els homenatjats». La política l'ha posat la Guàrdia Civil i el polític ha fet el discurs de perfil baix que habitualment s'espera del cos en aquest tipus d'actes. 

 

«Defensem l'acompliment de la llei»

Fernández ha tingut unes paraules molt sentides «cap a les nostres famílies, que ens han donat molt suport en uns moments de molta tensió política». Ha reivindicat el compromís del cos «amb l'acompliment de la llei i el servei, amb dedicació, a la ciutadania, absolutament a tota». «Ens hem comportat, sota aquest clima de tensió política, amb professionalitat i tranquil·litat, compromesos amb els nostres valors fundacionals» ha reblat Fernández.

 

«Reivindiquem el nostre compromís de defensar la llei i ens posem a disposició de l'autoritat, molt especialment jutges i fiscals» ha afegit el tinent tarragoní. La precisió, «especialment jutges i fiscals», no és menor tenint al màxim representant polític del govern a Tarragona presidint l'acte. Les paraules del tinent han sigut refrendades, en una lectura entre línies, per Vicente Luengo qui ha recordat que «el Duc d'Ahumada va dir que la Guàrdia Civil havia de servir a Espanya i als espanyols, independentment de la forma política que es vulgui adoptar. Tots som iguals davant la llei».

 

I mentre la Guàrdia Civil deia això, parlava amb transparència i claredat sobre els fets de la tardor de 2017 a Catalunya, el subdelegat del govern espanyol, Joan Sabaté, els ha convidat a «sentir-se orgullosos de ser part del cos», ha dit que «Espanya és una democràcia plena i consolidada» i també ha reivindicat el paper del cos en «l'ajuda als refugiats». Posterioment, Sabaté i Luengo han inaugurat un monòlit que «presidirà el pati de la comandància». 

 

Alguns dels membres de la Guàrdia Civil reconeguts durant l'acte del 175è aniversari, amb el monòlit inaugurat al pati de la comandància. | TarragonaDigital

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris