Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Circ romà de Tarragona, tancat en horari d'obertura per la celebració d'una festa privada

Una empresa amb seu a la ciutat va fer-hi la celebració del primer aniversari aquest dissabte i el monument, que l'Ajuntament lloga «poques vegades», va quedar «brut»
Els convidats entren a la festa privada organitzada al Circ romà de Tarragona. | TarragonaDigital

 

El Circ romà de Tarragona va quedar tancat al públic aquest passat dissabte a la tarda per la celebració d'una festa d'una empresa privada. L'Ajuntament de Tarragona va llogar el monument, que va tancar les seves portes a les tres de la tarda, per un preu de 425,53 euros. Es tracta d'una pràctica poc habitual però possible, que el consistori regula a través d'un protocol de cessions i unes tarifes assignades per cada franja horària i monument. La neteja va a càrrec de l'empresa que lloga l'espai, qui s'ha d'encarregar de deixar-ho tot tal com estava. 

 

L'Ajuntament de Tarragona té regulada la cessió de recintes del Museu d'Història. Aquesta pràctica és «poc habitual» però «possible» segons informaven fonts municipals. Llogar l'Amfiteatre, el Passeig Arqueològic, el Fòrum, la Casa Castellarnau o el Circ romà té un preu de 425,53 euros durant el matí —de 8 a 15 hores— i la tarda —de 15 a 22 hores—, de 607,89 euros a la nit —de 22 a 3 hores— i de 1.215,79 euros per un dia sencer

 

El Circ romà va tancar dissabte a les tres de la tarda

El Circ romà de Tarragona va tancar aquest passat dissabte a les tres de la tarda, en horari d'obertura al públic. L'Ajuntament va informar, a través d'una piulada a Twitter, que el recinte estaria tancat a les visites fins a les set de la tarda. Per tant, aquest dissabte el monument només va poder obrir entre les nou del matí i les tres de la tarda, quan l'horari habitual és fins a les set.

 

L'empresa que el va llogar no va haver de pagar més diners pel fet de tancar el recinte en horari d'obertura. D'altra banda, aquesta festa estava programada per al divendres 19 d'octubre, però es va haver d'ajornar per les condicions meteorològiques. En aquella ocasió, els convidats estaven citats a les vuit de la tarda i l'Ajuntament va informar que el recinte es tancava al públic a les tres. Per tant, el lloguer era de dues franges horàries —tarda i nit— i tenia un cost de més de mil euros. 

 

Una festa privada amb càtering i música

La festa privada es va organitzar amb motiu del primer aniversari de l'empresa a la ciutat de Tarragona. Els convidats eren els socis d'aquesta entitat, que podien accedir a l'esdeveniment de manera gratuïta però amb aforament limitat. L'empresa va informar que «a la festa hi haurà càtering, música, premis i moltes sorpreses més».

 

Copes de cava i gel de la festa privada a l'exterior del Circ romà de Tarragona. | TarragonaDigital

 

En els recintes del Museu d'Història és prohibit fumar, menjar i el consum de begudes alcohòliques en horari d'obertura al públic. Tot i això, en aquesta festa hi havia càtering i, tal com es pot veure en alguna de les fotografies de l'esdeveniment, també cava.

Segons el protocol de cessió dels recintes del consistori, per permetre aquestes activitats, «s'haurà de fer una sol·licitud expressa i en cas d'autoritzar-ho es farà sota la supervisió del personal qualificat de l'àrea de Patrimoni Històric i s'hauran de prendre les mesures adients per impedir el deteriorament dels objectes que formen part del patrimoni, a més de la recollida i retirada de les restes a càrrec del peticionari». Per tant, l'empresa hauria d'haver-se fet càrrec de la neteja total de l'espai. 

 

Aquest fet ha generat algunes crítiques entre persones properes als recintes del Museu d'Història, que asseguren que l'espai va quedar «brut». Tot i això, la cessió dels monuments per esdeveniments privats està regulada pel consistori. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris