NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Ciutadans considera «il·legals» els acomiadaments del Museu d'Història

La formació taronja presentarà una moció al proper ple reclamant «dotar de personal» al Museu d'Història de Tarragona
Pedro Sánchez, Rubén Viñuales i Sónia Orts durant la roda de premsa d'aquest dimarts 16 d'Octubre | TarragonaDigital.com

 

Roda de premsa del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona per presentar la moció de la formació que es debatrà en el proper ple municipal sobre la situació de la plantilla laboral del Museu d'Història de Tarragona. La iniciativa de Ciutadans arriba quan encara no fa quinze dies que s'ha conegut que el Museu d'Història va despatxar 25 funcionaris interins provocant, d'aquesta manera, que conjunts patrimonials de la ciutat estiguin tancats per manca de personal

 

Rubén Viñuales, portaveu tarragoní de Ciutadans, ha explicat que «ser una ciutat Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco implica responsabilitat i per això creiem que necessitem 47 places de treballadors més pel conjunt patrimonial. S'ha de posar fi a la situació actual en la qual hi ha dues persones per monument com a màxim, o una en alguns casos». Viñuales ha desgranat la que, segons ells, és la situació actual dels treballadors del Museu d'Història.

 

«Acomiadaments il·legals» a Tarragona

En la llarga llista de situacions que es donen en els conjunts patrimonials de Tarragona que ha desgranat Viñuales, el líder de Ciutadans a Tarragona també ha fet incís en el fet que «a parer nostre s'ha produït una il·legalitat amb els acomiadaments dels treballadors, ja que han viscut una situació de concatenació de contractes i no se'ls podia fer fora com se'ls ha fet». Aquesta no és l'única situació anòmala que ha explicat Rubén Viñuales. 

 

«Els treballadors no tenen un quadrant, no saben quin dia els hi toca treballar i quin no. Els monuments no disposen d'una taquilla física ni d'entrades. Són els treballadors els qui han de fer una previsió de les entrades que vendran i se les emporten físicament al seu lloc de treball. Si les venen abans de finalitzar la jornada, han de parlar amb companys perquè els hi en donin més. Es donen casos com els d'una treballadora, que portava les entrades al seu cotxe, se les van robar, va presentar denúncia i encara així l'Ajuntament l'ha obligat a pagar de la seva pròpia butxaca aquestes entrades robades» ha posat com a exemple Viñuales.

 

A la moció que presenten, Ciutadans reclama que es «procedeixi a realitzar un estudi real i necessari del personal que es necessita; que un cop es conegui, es procedeixi a la seva contractació; que se'l formi; que es posin els mitjans necessaris per solucionar els problemes de salubritat i climatització que es viuen als conjunts patrimonials i que s'instal·lin taquilles digitals i, en cas que s'escaigui, es creïn les places de taquillers necessaris».

 

Per últim Rubén Viñuales ha volgut remarcar que «molt poques vegades fem rodes de premsa però aquesta l'hem volgut fer, ja que tracta de persones i afecta el patrimoni, que és el millor que tenim a Tarragona. No sé com volem explicar la nostra història si la tenim tancada».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris