Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La ciutat de Tarragona planta cara a l'arribada massiva d'estornells

S'instal·laran vint aparells arreu de la ciutat per espantar els ocells i s'avançarà la poda dels oms i les moreres
Un vehicle ple d'excrements d'estornells al costat de Torres Jordi a Tarragona. | J.R.T

 

La tardor ha entrat de ple a la ciutat de Tarragona. Ho demostra la climatologia, però també l'arribada massiva d'estornells, més elevada que en anys anteriors. Aquests ocells troben en aquesta zona de Catalunya un espai on refugiar-se del fred de l'est i el centre d'Europa, lloc de procedència en la seva majoria. Quan volen agrupats deixen imatges espectaculars, però el cert és que a la ciutat aquestes aus generen molta brutícia pels seus excrements greixosos. Per això, l'Ajuntament de Tarragona els combatrà amb aparells per espantar-los i amb la poda d'arbres

 

Les zones de Tarragona on més es nota la presència dels estornells són les que compten amb arbres frondosos, com per exemple al costat de Torres Jordi, a la plaça Imperial Tarraco o al Parc de la Ciutat. Els vehicles que estacionen a sota d'aquests arbres poden comptar, al cap d'unes hores, amb nombrosos excrements a sobre. També el paviment pateix la presència dels ocells i acumula brutícia. 

 

Vint aparells espantaran els estornells de Tarragona

Segons informaven fonts municipals a TarragonaDigital, enguany el nombre d'estornells a la ciutat és més elevat. Per aquest motiu, han hagut d'incrementar els recursos per fer-hi front. Habitualment, entre els mesos de novembre i abril, s'instal·laven deu aparells que foragitaven els ocells mitjançant el soroll. Aquest any se n'instal·laran el doble

 

Els vint aparells estaran distribuïts de la següent manera: dos a la plaça Imperial Tarraco, la plaça dels Infants i la Rambla Nova; un al Banc d'Espanya, la plaça Josep Roig i Reventós i la plaça dels Carros; dos més al passeig de la Independència, a la llar d'infants de Bonavista i a Torres Jordi; i un a la llar d'infants del Miracle, al Serrallo i a l'edifici de sanitat. 

 

L'Ajuntament destinarà uns 18.000 euros per fer front a l'arribada dels estornells. A hores d'ara, el servei d'aparells per foragitar-los està en procés d'adjudicació. Les empreses interessades estan fent arribar les seves ofertes al consistori i el contracte s'adjudicarà durant el mes de novembre perquè «és un servei prioritari», segons informaven fonts municipals. D'altra banda, els aparells funcionaran amb energia solar, fet que permet a l'Ajuntament incrementar la compra d'aquests aparells, que són més barats que els elèctrics.

 

S'avança la poda dels oms i les moreres

Una de les peticions del veïnat tarragoní afectat per l'arribada dels estornells és que es podin els arbres «tal com es feia abans». De fet, la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona (FAVT) vol reunir-se amb el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín (PP), per conèixer els detalls del nou model de poda. 

 

El consistori ha avançat la poda dels oms i les moreres, un fet que ajudarà a reduir la presència d'estornells a la ciutat. No passarà el mateix amb les tipuanes, una altra de les espècies més habituals a Tarragona. Aquests arbres es tallaran entre els mesos de març o abril perquè si es treuen les branques més grans, una onada de fred podria matar l'arbre. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris