Comença una nova edició del Fòrum TRiCS amb més de 2.600 alumnes participants

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la 13a edició al Teatre del Complex Educatiu de Tarragona
Enguany se celebra la 13a edició del Fòrum TRiCS   | Àngel Ullate

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida a la 13 edició del Fòrum TRiCS, el qual acollirà a més de 2.600 estudiants. A les 9.15 hores del matí s'ha realitzat l'acte de benvinguda, el qual ha comptat amb la presència de Manel Castaño, Director del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, i de les guanyadores de l'edició passada del TRiCS Talk, Laura Roig, i del concurs de beques de la URV al millor treball presentat, Dèlia Roig. 

 

Centenars d'alumnes de Batxillerat i Graus Formatius han omplert de gom a gom el Teatre del Complex Educatiu de Tarragona, aplaudint les intervencions dels ponents. Posteriorment, s'ha donat pas a l'inici de les presentacions per part dels alumnes que, enguany, participen al Fòrum TRiCS. Una jornada que s'allargarà dos dies i que acull treballs de recerca i crèdits de síntesi dels àmbits d'Humanitats i de Ciències.

Laura Roig i Dèlia Roig, guanyadores de la passada edició, han intervingut en l'acte de benvinguda | Àngel Ullate

Enguany hi participaran 40 centres educatius de la província

Els alumnes de 2n de Batxillerat han exposat els seus treballs als de primer curs per tal d'ajudar a aquests a adquirir idees i motivacions a l'hora d'afrontar la realització dels seus treballs de recerca o crèdits de síntesi. Aquells que han presentat els seus treballs en públic, han participat a tallers de comunicació prèvis per tal d'optimitzar les seves presentacions, adquirint els coneixements i la seguretat necessària per parlar en públic. 

 

«L’aposta per la cultura i el coneixement, el foment de la solidaritat i la generositat desinteressada dels estudiants que presenten els seus treballs per ajudar els seus companys de primer, i també la formació dels professionals del futur: els de la societat en general i, per tant, també els futurs professionals de la indústria química» deia Montserrat Vallverdú, presidenta de la Comissió de Comunicació de l'AEQT.

La jornada ha acollit treballs de la branca d'Humanitats, Ciències Socials i Art | Àngel Ullate

 

Les exposicions realitzades durant el dia d'avui se sitúen a la branca d'Humanitats, Ciències Socials i Art, mentre que demà seran acollides totes les corresponents a Ciències i Tecnologia. Dos dies amb més de 200 treballs exposats per part d'alumnes que han dedicat tot un curs a la seva preparació. A més, també s'oferiran diversos tallers pràctics organitzats pel professorat de la URV de manera paral·lela a les exposicions.

 

Èxit rotund en la 13a edició del Fòrum TRiCS

«Per nosaltres també és un èxit. Un èxit de participació, un èxit per part de l'organització, un èxit perquè un jurat de tres entitats potents de l'Universitat Rovira i Virgili i l'Associació Empresarial Química de Tarragona hagin fet possible l'edició», deia Manel Castaño. Les jornades esdevenen un espai on els alumnes intercanvien idees i adquireixen diverses experiències, tant socials com professionals, que els ajudaran a afrontar el seu futur.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!