En Comú i Podem presentaran llista conjunta de cara a les municipals a Tarragona

Carla Aguilar, dels Comuns, serà l'alcaldable i Hermán Pinedo, de Podem, el número dos de la coalició
Al centre de la imatge, Hermán Pinedo, Podem Tarragona, i Carla Aguilar, En Comú. | Cedida

 

Un dels interrogants de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig a Tarragona ha quedat resolt. Podem Tarragona i En Comú faran coalició i presentaran, en conseqüència, llista conjunta amb la qual aspiren a guanyar l'alcaldia de Tarragona. L'alcaldable serà Carla Aguilar dels Comuns i el seu número dos, Hermán Pinedo, de Podem Tarragona.

Cal recordar que, el passat mes de novembre, els membres de Podem van triar a Hermán Pinedo com el seu candidat a alcalde en unes primàries en les quals van participar 226 persones. Tant Podem com els Comuns han valorat el seu acord afirmant que «estem construint un projecte amb un objectiu clar: construir una nova Tarragona. Aquesta nova Tarragona naixerà de la il·lusió de la gent, que necessita un canvi i necessita noves formes de viure la ciutat. Naixerà del treball en equip, de la participació oberta i de la construcció conjunta d’alternatives reals i il·lusionadores». 

Entenen, des de la coalició d'esquerres, que «és un moment de canvi de govern municipal, davant d’un model desgastat i caduc, volem un model jove i nou, participatiu, feminista, ecologista i transversal. Un model de ciutat fet a mida per Tarragona i capaç de situar la nostra ciutat al capdavant de la gestió municipal actual».

«Equip municipal divers»

Els dos partits han avançat que compten amb «un equip de ciutadans i ciutadanes dels diferents barris de Tarragona, disposats a encaixar les diferents realitats de la ciutat i a plantejar propostes des de baix, que recullin les inquietuds de tota la ciutadania. Partim d’un equip divers també en els seus perfils i procedències, en el que podem trobar persones amb trajectòries municipals en diferents àmbits, com les entitats veïnals, els moviments socials, la lluita obrera i sindical, els partits d’esquerres i també perfils tècnics en diferents àmbits com la geopolítica o la salut».

  

  

  

Entre aquests noms destaca el d'Antoni Peco, antic president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona.  I pel que fa al programa electoral, En Comú-Podem han declarat que «serà una declaració d’intencions de la nostra forma de treballar. Volem elaborar un programa electoral de forma participativa, capaç de recollir les demandes ciutadanes reals i orientat a la creació de propostes i alternatives des de baix».

La coalició ha afegit que «els pròxims dies 16 i 23 de març realitzarem unes jornades participatives per l'elaboració d’un banc de propostes ciutadanes, que orientaran la candidatura i serviran per a la creació d’un programa electoral participatiu. Així mateix, també recollirem propostes a través de les nostres xarxes».

  

També et pot interessar:

"ATENCIÓ: La URV, reconeguda entre les millors del món en Química" "Dures paraules d'un exregidor de la CUP a Tarragona a l'alcalde Ballesteros"