EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

Prop d’un centenar de persones es concentren a Tarragona per rebutjar les agressions sexuals i feminicidis

El Col·lectiu Feminista Fridas vol que s’elimini el concepte d’abús sexual del Codi Penal i es consideri una agressió
Concentració a Tarragona per rebutjar les agressions sexuals i feminicidis | ACN

 

Prop d’un centenar de persones es van concentrar la tarda d'aquest dilluns davant l’Ajuntament de Tarragona per rebutjar les «sentències vergonyoses» sobre violacions i agressions sexuals a dones, així com els últims feminicidis que s’han comès.

 

La protesta estava convocada pel Col·lectiu Feminista Fridas i va consistir en la lectura d’un manifest, en el qual es va fer esment a la sentència pel cas d’una agressió sexual grupal a una menor de Manresa. Eva Martí, membre de l’entitat, va demanar que s’elimini el concepte d’abús sexual del Codi Penal, ja que consideren que qualsevol abús és, en realitat, una agressió. De cara al 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, preparen una manifestació a la ciutat.

 

Entre el gener i l'octubre d'aquest 2019, els Mososs d'Esquadra ja han atès 1.104 dones per violència masclista en l'àmbit de la parella al Camp de Tarragona. A més, també han atès 217 víctimes de violència masclista en l'àmbit familiar. 

 

Tres membres del Col·lectiu Feminista Fridas durant la lectura del manifest | ACN

 

Condemnats per abús sexual i no per agressió rls inc acusats de la violació en grup de Manresa

La setmana passada l'Audiència de Barcelona condemnava per abús sexual i no per agressió cinc acusats de la violació en grup d'una menor a Manresa el 2016. La sentència els imposa penes d'entre 10 i 12 anys de presó. A més, absol un altre jove jutjat pels mateixos fets. Hi havia un setè jove acusat per un delicte d'omissió de socors que també ha quedat absolt.

 

En l'últim moment, la fiscalia havia decidit elevar a agressió sexual l'acusació contra els sis processats per violar la noia, que llavors tenia 14 anys, en la línia del que havia mantingut des de l'inici l'acusació particular. L'Audiència, però, ha descartat aquest delicte i ha imposat una pena de 12 anys de presó per a dos dels acusats, i una de 10 per a tres més. Argumenta que la víctima estava inconscient i per tant no es va produir violència ni intimidació.

Més notícies de la categoria Tarragona