Tarragona viurà el Concurs de Focs Artificials entre el 3 i el 6 de juliol

Hi participaran les pirotècnies Esteban Martín, Alpujarreña, Mediterráneo i Aquarêve Artificie, francesa i l'única estrangera
El Concurs de Focs Artificials de Tarragona se celebrarà entre els dies 3 i 6 de juliol. | Laia Solanellas

 

L'edició número 29 del Concurs de Focs Artificials de Tarragona se celebrarà entre els dies 3 i 6 de juliol. Comptarà amb la participació de quatre pirotècnies, tres d'elles nouvingudes. Seran la Pirotècnia Esteban Martín, de Granada, la Pirotècnia Alpujarreña, també de Granada, la Pirotècnia del Mediterráneo, de València i la Pirotècnia Aquarêve Artificie, de França. El pressupost del certamen tornarà a ser de 100.000 euros i, novament, els restaurants de la Part Alta organitzaran els Sopars sota els Focs al passeig de les Palmeres. 

 

 

El Concurs de Focs de Tarragona tindrà només una pirotècnia estrangera

El Concurs de Focs de Tarragona comptarà enguany amb només una pirotècnia estrangera. Es tracta de l'empresa Aquarêve Artificie, francesa i nascuda l'any 1991. Dispararà un total de 456 quilos de massa pirotècnica i centra els seus espectacles en els efectes digitals, amb un estil sobri propi del centre d'Europa. El seu 'show' serà l'últim del certamen, el dissabte 6 de juliol. 

 

Obrirà el concurs la Pirotècnia Esteban Martin, de Granada. El dia 3 de juliol, aquesta empresa andalusa llençarà 419 quilos de pirotècnia. Va néixer l'any 1895 i ha guanyat diversos premis al concurs de El Ejido. El dia següent, l'encarregada d'il·luminar la punta del Miracle serà la pirotècnia Alpujarreña, provinent de la mateixa ciutat que l'anterior. Va néixer l'any 1890 i té guardons del concurs de Pamplona, a més de comptar amb el privilegi d'esclatar les mascletàs d'Alacant i València els anys 2015 i 2018. Precisament des de València arribarà la tercera empresa, la Pirotecnia del Mediterráneo, que dispararà 640 quilos de massa. És l'única amb participació al Concurs de Focs de Tarragona. 

 

Sopars al passeig de les Palmeres i retransmissió per la TV

Els tarragonins podran gaudir del Concurs de Focs Artificials amb un sopar realitzat per alguns dels restaurants de l'Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA). Serà, novament, al passeig de les Palmeres en el marc dels Sopars sota els Focs. Aquells que ho vulguin veure des de casa, podran comptar amb la retransmissió de TAC 12, que instal·larà quatre càmeres en diferents punts de la platja del Miracle. 

 

El jurat del Concurs de Focs el formaran 12 membres, que decidiran a qui entregar un primer premi valorat en 26.000 euros i un segon de 15.000 euros. El primer classificat s'adjudicarà els espectacles públics de focs artificials de Santa Tecla, mentre que el segon farà el mateix a la Festa Major de Granollers.