NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

La Generalitat exigeix a l’Estat que el Corredor del Mediterrani també connecti amb el Port

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, lamenta que l’estat no concreti res sobre la connexió del corredor amb els ports catalans tot i l’entrada en funcionament en dos anys
Primer pla del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, atenent els mitjans de comunicació després de l'acte sobre el Corredor Mediterrani | TarragonaDigital

 

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha confirmat aquest dijous a Barcelona que el Corredor del Mediterrani entrarà en funcionament l'any 2021 i ho farà en el recorregut que va d'Algesires a la frontera amb França, ja que les obres estaran finalitzades. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, diu que dóna «per bo» l'anunci i l'inici de dues grans obres pendents a Catalunya per posar en marxa el Corredor, però ha retret al ministre que no hagi concretat res sobre la connexió amb les terminals logístiques i els ports de Tarragona i Barcelona.

 

Calvet reclama la connexió del Corredor amb el Port de Tarragona

«El Corredor Mediterrani no tan sols passa sinó que també connecta», ha dit. Ha assegurat que celebra la posada en marxa de les dues obres pendents, la de la plataforma de Vandellòs a Tarragona i el tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal. Unes obres que segons el ministre estaran acabades en dos anys. Però ha reivindicat els projectes de connexió amb els ports de Tarragona i Barcelona.

 

«Ens preocupa molt que en aquesta definició de les terminals logístiques dels Ports de Tarragona i de Barcelona no estiguem encara en el mateix calendari», ha dit. I ha demanat que «s'hi treballi amb diligència perquè en les dates previstes no tan sols sigui una infraestructura que passi sinó que connecti la nostra economia i la societat al món».

 

València celebra la posada en marxa i demana més compromis a la UE

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, present en la presentació a Barcelona, ha celebrat el «compromís evident» del govern espanyol de posar en funcionament el Corredor del Mediterrani el 2021.

 

Per altra banda, però, ha reclamat un «calendari cert més enllà dels Pirineus». Per això ha exigit a la Unió Europea que tingui un «paper més actiu». «La Unió Europea no només ha de pintar els corredors, també ha d'impulsar-los», ha assegurat Puig.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris