Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La consellera d'Empresa i Coneixement vol reduir les taxes universitàries

Maria Àngels Chacón ha assistit a la presentació oficial del nou equip de govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV)
Acte oficial de presentació del nou govern de la URV | Caralp Mariné

 

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Chacón, ha dit avui a Tarragona que l’objectiu del seu Departament és aplicar de forma progressiva una reducció de les taxes universitàries. Així i tot ha justificat l’augment de preus. «Si en el seu moment hi va haver restriccions pressupostàries, va ser perquè va caldre gestionar un endeutament de la Generalitat», ha dit. La consellera ha vingut al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb motiu de la presentació oficial del nou equip de Govern d'aquesta universitat.

 

La consellera diu que vol treballar per baixar els costos

Chacón ha justificat que el govern incrementa costos o aplica restriccions perquè «cal gestionar un endeutament». «Des del Departament d’Universitats proposarem reunir-nos amb el departament d’Economia per parlar d’aquests temes», ha dit fent referència a la baixada del preu de les matrícules universitàries.

 

La nova rectora de la URV, Maria José Figueras, no ha volgut entrar en allò que demanen a la Generalitat, però ha assegurat que seguiran incidint en el que ja han dit darrerament. «Hem de seguir demanant unes majors dotacions dins del que el nostre país permeti i entre tots ho hem de poder assimilar», ha dit mostrant-se tolerant amb el discurs de la consellera.

Chacón també ha exposat durant la intervenció als mitjans i a l’acte que cal seguir treballant pel «Pacte Nacional per a la Recerca», perquè cal «un model estable, segur i eficient». I ha reconegut que cal «el finançament necessari per fer-lo efectiu». I per això s’ha compromès a «pressionar tan fort» com pugui per aconseguir-lo.

 

La consellera, present a l’acte oficial de presentació del nou govern de la URV

A la consellera l’acompanyava la nova rectora, Maria José Figueras i Xavier Grau, el nou secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, i exrector d’aquesta universitat tarragonina, la qual coneix molt bé. Figueras ha agraït la presència dels dos i ha etzibat a Grau que ara que està al capdavant del Departament podrà seguir treballant per aquells projectes que va iniciar quan era rector.

 

Amb aquest acte, celebrat a l’Aula Magna a la qual s’hi han pogut veure diversos representants polítics i socials, es dóna per presentat de forma oficial el nou equip de govern de la URV, que encapçala Figueras, i que compta amb 4 dones més i 6 homes.

 

A l’acte d’avui, que ha iniciat amb una actuació musical, s’hi han deixat veure personalitats com el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el diputat i secretari de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, el regidor del PDECat a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, o la presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé, entre altres.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris