Pla general del cordó policial dels Mossos d'Esquadra fet per impedir que els manifestants antifeixistes es trobessin amb els simpatitzants de Vox

La conselleria d'Interior carrega contra Paula Varas «per no complir les mesures anticovid»

Va ser denunciada per resistència a l'autoritat

La tensió que es va viure aquest dissabte, 6 de febrer, a Tarragona, durant el passeig electoral que la formació d'ultradreta VOX  va fer a Tarragona, ha tingut una nova derivada. La contramanifestació  organitzada per respondre a la presència de VOX a la capital tarragonina, va acabar amb la consellera  de Nova Ciutadania, Paula Varas,  denunciada per resistència a l'autoritat

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les imatges de la regidora republicana pel terra, mentre era retinguda per una agent del cos de la policia catalana, van ser la foto del dia en una campanya electoral que, darrerament, ha tornat a revifar l'amenaça de tenir diputats d'extrema dreta al Parlament. Durant la roda de premsa del govern català d'aquest dilluns, 8 de febrer, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha donat la seva versió  dels fets. 

«Incomplia les mesures anticovid»

Sàmper va assegurar que els Mossos d'Esquadra van identificar a una persona que estava en la línia policial. El titular d'Interior va puntualitzar que a Varas «no se la va detenir, sinó que se la va identificar  i es va procedir a aixecar acta». A més a més, el conseller d'Interior va assegurar que la regidora tarragonina, «no complia les mesures anticovid». 

En les darreres hores, la regidora Paula Varas ha rebut el suport d'una de les principals entitats que treballa amb la immigració, l'Aliança Internacional Sense Fronteres pels Drets i les Llibertats. L'entitat, que centra els seus esforços en la situació dels magrebins, ha manifestat «la nostra ferma condemna, i rebuig, a l'agressió patida per la consellera Paula Varas, qui ha mostrat el seu compromís amb els drets humans i ha condemnat, de totes totes, qualsevol forma de racisme i discriminació». L'associació també ha fet pública la seva sorpresa «per l'excessiu zel i sobreprotecció desplegat per la policia catalana durant el míting de VOX».