Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Set consells dels Mossos d'Esquadra per evitar robatoris a casa a les vacances

Els veïns del Parc Francolí de Tarragona han demanat una trobada amb Mossos per saber com protegir el domicili durant les vacances, arran dels robatoris a la zona
Imatge d'arxiu d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra contra els robatoris amb força en domicilis | Jordi Olària

 

Aquesta setmana ha sigut notícia l’augment dels episodis delinqüents a la zona del Parc Francolí de Tarragona. Dilluns va haver-hi un atracament a un supermercat, i l’Associació de Veïns ha denunciat una vintena de robatoris en els últims sis mesos. Per aquest motiu han demanat als Mossos d’Esquadra una xerrada on els informin de com prevenir robatoris al domicili. Una qüestió que interessa, sobretot, ara a l’estiu, quan moltes famílies deixen la llar per anar de vacances. Aquests són alguns dels consells que donen els Mossos d’Esquadra per prevenir robatoris:

1. No diguis a desconeguts que marxes de vacances. No ho publiquis a les xarxes socials, ni ho parlis públicament davant de gent que no coneixes. Segons els Mossos d’Esquadra el millor és que se n’assabenti el mínim de persones possibles. Els lladres poden estar alerta si saben que una llar queda buida durant els mesos d’estiu. Tampoc deixis un missatge de veu al contestador de telèfon que digui que no hi ets. De fet, si pots i vols, desvia les trucades al mòbil.

 

2. Tanca bé i no deixis les claus a cap amagatall. Pot semblar molt obvi, però és important revisar-ho tot abans de marxar de casa per assegurar-nos que estan totes les portes ben tancades. No deixis cap clau amagada sota l’estora, ni a la bústia. Comproveu que les finestres estan ben tancades, i si tens alarma, recorda’t d’activar-la.

3. Informa algú proper de la teva escapada i demana que doni un cop d’ull a la casa. Si un familiar o amic proper està pel barri els dies que marxes, el Mossos recomanen que estiguin informats de l’absència perquè puguin anar a donar un cop d’ull al domicili i, a poder ser, recollir la correspondència, així no donarem a entendre que no hi som.

 

4. No deixis tampoc cap senyal que faci pensar que ets de vacances. No tanqueu totes les persianes i porticons, perquè llavors és molt obvi que heu marxat. Deixeu-ho tot ben tancat però sense deixar clar si hi sou o no. Les persianes o cortines poden quedar mig baixades.

 

5. Fes un inventari de totes les coses de valor que tens. El millor és que els hi facis fotos i si tens el tiquet o informació relativa al producte, com el número de sèrie, millor. És útil pels Mossos en cas que us entrin a robar, per saber què us han pres.

 

6. Estigues alerta a marcadors de paper o plàstic a la porta de casa vostra, poden ser marques que posen els lladres per saber si un domicili està buit des de fa dies. Si marxeu, demaneu algú de confiança que vagi a donar un cop d’ull i s’hi fixi. En cas que hi hagi un marcador desconegut els Mossos recomanen trucar al 112 abans de tocar-lo. Són marcadors de paper o plàstic que es posen a la porta, en cas que el propietari obri, cauen a terra i, per tant, els lladres saben que hi ha algú. Si, en canvi, no ha caigut en uns quants dies és senyal que no hi ha ningú a la casa.

 

7. Guarda els objectes de valor en llocs segurs. Si tens dins de casa alguna caixa fort o un armari amb clau, millor que deixis els objectes de més valor en un indret amb seguretat, serà més difícil sostreure’l en cas que algú entrin al teu domicili.

 

Díptic dels Mossos per prevenir robatoris al domicili | TarragonaDigital.com

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris