NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

El Port de Tarragona presenta el conte infantil 'Josep, el llucet, pescador de palangre'

El llibre infantil es presentarà diumenge dia 28 a les 12 del migdia al Museu del Port de Tarragona
Imatge d'arxiu del Museu del Port de Tarragona. | Cedida

 

El pròxim diumenge 28 d'octubre, el Museu del Port de Tarragona acollirà la presentació del conte infantil 'Josep, el llucet, pescador de palangre', en un acte previst per a les dotze del migdia. Aquest conte forma part d'un recull de cinc contes de la col·lecció 'Petit Museu' que l'entitat tarragonina adreça als més petits de la ciutat.

 

L'obra ha estat concebuda per Imma Pujol, bibliotecària de la sala Infantil de la Biblioteca Pública, i d'Antonio Latre, dissenyador de l'obra. Aquesta publicació infantil s'emmarca en el projecte, 'El Serrallo, un lloc de conte', que pretén donar a conèixer el patrimoni immaterial del barri pesquer de la ciutat de Tarragona, així com històries i vivències dels serrallencs en el món pesquer. 

 

Contes basats en les històries dels habitants del Serallo

Les històries que s'expliquen en els contes estan relacionades amb les vivències que els han explicat els habitants del barri marítim del Serrallo. Així, amb la col·laboració de la biblioteca i el Museu del Port, aquestes històries han passat de ser una anècdota real succeïda cap a mitjans del segle XX en el barri mariner tarragoní, a una història explicada per als petits i grans de la casa. Així doncs, per poder donar més contingut patrimonial, s'han estructurat els contes en dos apartats, un que incorpora els dibuixos que narren la història, mentre que en un segon apartat hi ha el vocabulari més específic i tècnic per tal de transmetre tota una cultura marinera del barri.

 

D'aquesta manera, i per facilitar la lectura i enriquir el vocabulari, al final dels contes hi ha un glossari que permet saber el significat de cada paraula tècnica que s'ha utilitzat en el relat contat. Fins ara s'han narrat les tipologies de pesca que són característiques del mar de Tarragona, i també hi apareix l'elaboració dels romesquets, plat típic dels pescadors i molt arrelat al Serrallo. La col·lecció 'Petit Museu' publica un llibre cada dos anys, i la continuació serà amb altres temàtiques pròpies del patrimoni del barri, com ara la subhasta de peix, els mestres d'aixa, les tradicions o les festes. 

 

Imatge de la portada del conte 'Josep, el llucet, pescador de palangre' | Cedida

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris