NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Cruset arriba al Port de Tarragona amb voluntat «de seguir els passos» de Josep Andreu

El conseller Damià Calvet assegura que «no s'ha tractat d'una substitució conflictiva» | El relleu a la presidència es durà a terme durant el mes de novembre
Josep Maria Cruset, nou president de l'Autoritat Portuària de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Punt final a un dels debats político-mediàtics més interessants dels darrers mesos a Tarragona. Josep Maria Cruset, el fins ara alcalde de Riudoms, accedirà a la presidència de l'Autoritat Portuària de Tarragona durant el mes de novembre, un cop la proposta del seu nomenament hagi estat aprovada pel consell de govern de la Generalitat i publicada tant al Diari Oficial de la Generalitat com al Butlletí Oficial de l'Estat. Al Port de Barcelona el relleu es va fer en qüestió de dies mentre que a Tarragona ha trigat cinc mesos.

 

El conseller de Territori Damià Calvet s'ha desplaçat fins a Tarragona per fer l'anunci que acaba amb setmanes de filtracions i contrafiltracions periodístiques. Tot i la informació publicada, el conseller ha assegurat que «no s'ha tractat d'una substitució conflictiva ni litigiosa com s'ha volgut presentar». «Ha sigut un relleu natural i en plena confiança», ha dit Calvet. Relleu del qual n'estaven assabentats, segons el mateix conseller, «l'alcalde Ballesteros i la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, entre altres membres del consell d'administració del Port».

 

El màxim responsable català en matèria d'infraestructures també ha posat deures al president entrant, Josep Maria Cruseti li ha demanat que continuï «amb la tasca d'en Josep Andreu», que «connecti més i millor el Port amb la ciutat» i tiri endavant «els projectes estratègics que hereta com la nova ZAL i tot el que suposa».

 

Cruset no es posiciona sobre la terminal de creuers

El conseller Calvet ha explicat que «entenem que el fet de ser enginyer químic, com és en Josep Maria, i això a Tarragona puntua, ajuda. A més a més, té un perfil institucional, ha sigut alcalde i vicepresident de la Diputació, molt i molt destacable».

 

Damià Calvet també li ha demanat que «segueixi els passos de Josep Andreu» i això vol dir «mantenir el 65% de tràfic de productes químics; diversificar el tràfic del port, consolidant l'exportació d'animals vius i l'automoció; i mantingui l'aposta pels creuers, que és bàsica, de país, ja que 80.000 creueristes a l'any genera molt de valor afegit a la nostra indústria turística. En definitiva, que consolidi el port com a motor econòmic del territori». 

 

L'encara batlle de Riudoms, que deixarà l'alcaldia ben aviat, ha expressat el seu «compromís de retornar la confiança amb treball i dedicació que doni resultats». S'ha centrat, desgranant les seves futures línies de treball, en el que apuntava el conseller: «la projecció internacional; la diversificació dels tràfics; l'impuls de les infraestructures del territori; els creueristes i la sostenibilitat».

 

Tanmateix, a l'hora d'anar al detall i sobre un tema d'actualitat com la futura ubicació de la terminal de creuers del port, a Tarragona o a Vila-seca, Josep Maria Cruset ha afirmat que «el que hem de dur a terme és cuidar els creuers, no ens podem permetre perdre'ls i tampoc quedar-nos en debats estèrils si la terminal ha d'anar aquí o allí». En la mateixa línia s'ha expressat Calvet qui ha declarat que «qualsevol discussió sobre la ubicació de la futura terminal se l'endurà el vent, ja que hem de treballar amb projectes d'altíssima complexitat, hem de trobar la ubicació perfecta».

 

El relleu al Port de Tarragona ha estat una decisió llarga. | TarragonaDigital.com

 

Josep Andreu, vuit anys al capdavant del port de Tarragona

La roda de premsa d'aquest divendres, 31 d'octubre, també ha servit per agrair els serveis i la tasca realitzada per Josep Andreu durant els vuit anys que ha sigut president del Port. Andreu ha assegurat que «sempre he tingut clar que la cadira no és meva i que hem pogut fer el que hem fet perquè he liderat un gran equip i he comptat amb l'ajuda de les administracions». 

 

Josep Andreu ha mostrat el seu agraïment al conseller Josep Rull, de qui ha lamentat «la situació que està vivint», i a «tots els consellers amb els quals he coincidit durant aquesta etapa, des d'en Lluis Recoder, fins a Damià Calvet i Santi Vila. També al president Mas que va ser qui em va fer la proposta».

 

Andreu deixa la seva actual tasca «havent consolidat el trànsit de la química; captant altres trànsits; inaugurant el moll de la Química; la terminal modal; el port sec de Guadalajara; havent reduït l'endeutament del Port... En definitiva, havent fet una gestió eficient, eficaç i brillant» ha expressat públicament el conseller Calvet.

 

Josep Andreu també se'n va havent estat «el pare de la criatura» del tercer fil i sobre aquest encara es mostra «convençut de les bondats que el Port estigui connectat amb ample europeu. Ara bé, no ha de ser ni la solució definitiva ni la millor per Tarragona».

 

D'esquerra a dreta, Josep Andreu, Damià Calvet i Josep Maria Cruset al port de Tarragona. | TarragonaDigital

 

 

Reaccions de l'equip de govern de Tarragona

La portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Tarragona, la consellera Begoña Floria, va expressar ahir, via xarxes socials, la seva valoració personal sobre el nomenament de Cruset com a president del Port. A la roda de premsa d'aquest dimecres, no s'ha volgut entrar a valorar la reacció de Floria. La regidora socialista assegurava en una piulada que: «És una molt mala notícia que govern nomeni com a president del Port a algú sense lligams amb la ciutat. Mai havia passat!»

 

La realitat és que l'alcalde socialista de Constantí, Josep Maria Maceira, va ser president del Port sense tenir vincles amb la ciutat. Ballesteros no va voler entrar en polèmica amb la seva portaveu i es va limitar a assegurar que «seria una notícia històrica que el nou president del Port no fos de Tarragona».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris