Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

Cs de Tarragona critica la «politització» del Concurs de Castells

La formació taronja diu que les reivindicacions independentistes i en favor de la llibertat dels presos han «enfosquit» les actuacions de les colles
La canalla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona celebra la tercera posició del Concurs amb una estelada. | Josep Martí

 

El grup municipal de Cs a Tarragona, encapçalat per Rubén Viñuales, ha criticat amb duresa la «politització» del Concurs de Castells de Tarragona, celebrat aquest cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça (TAP). Segons Viñuales, la presència de símbols independentistes i les reivindicacions en favor dels presos han «enfosquit» les actuacions de les colles. 

 

Tant dissabte com diumenge, al Concurs de Castells de Tarragona s'hi van poder veure constants mostres en favor de la independència de Catalunya i de la llibertat dels presos polítics. De fet, les colles que van participar en la tercera i última jornada del certamen, van accedir a la TAP amb una gran pancarta que reclamava l'alliberament dels consellers empresonats i dels  "Jordis"

 

Pel grup municipal de Cs, això ha provocat que el Concurs biennal de Castells hagi «perdut gran part de la seva essència». De fet, el mateix Viñuales ha criticat que «els castells són símbol d'unitat, cooperació i esforç i quan es polititzen perden una part essencial de la seva identitat». 

Cs creu que «els castells han de ser oberts a tothom»

El portaveu taronja, Rubén Viñuales, ha recalcat que «els castells han de ser oberts a tothom i tenen seguidors tant independentistes com no independentistes». Per tant, des de Cs creuen que la presència d'estelades i les mostres en favor de la llibertat dels presos «exclouen una part molt important de la societat»

 

En la jornada de diumenge, per exemple, es va lluir una gran estelada. A més, els mocadors grocs i els llaços es van poder veure constantment a la TAP. Això «exclou» la resta de gent, segons Cs. «Fins i tot hi havia colles de Madrid i de fora d'Espanya», ha recordat Viñuales en referència a la necessitat d'«unir» i de «conservar» els castells com a «símbol d'unitat, cooperació i esforç». 

«Mantenir» el caràcter de Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Una altra de les crítiques que ha fet la formació taronja és que les estelades i els llaços grocs que es van poder veure a la TAP alteren la qualificació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Segons Viñuales, quan els castells es polititzen perden identitat. Per això, recalca, «els castells són i han de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat»

 

Cal recordar que les reivindicacions independentistes al Concurs de Castells són un fet habitual des de fa anys. Tot i això, Cs ha volgut aprofitar per criticar-ho en una edició on ha acabat vencent la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que fins i tot va celebrar el títol amb el president de la Generalitat, Quim Torra. 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris