NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Cs demanarà al ple que es millori la seguretat dels vianants a Tarragona

Viñuales demana que es revisin els trams més propers a escoles i hospitals
Viñuales i la resta del grup municipal de Ciutadans, en una imatge d'arxiu a l'Ajuntament. | Cedida

 

Ciutadans exigeix a l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona que posi en marxa «mesures urgents» per tal de millorar la seguretat per als vianants a la ciutat. La formació que dirigeix Rubén Viñuales ha fet aquest avís després d'haver detectat una «proliferació d'incidents amb vianants a la ciutat», segons han expressat aquest dilluns, 15 d'octubre, en un comunicat públic.

 

Ciutadans detecta diversos incidents amb vianants implicats

El líder de la formació liberal, Rubén Viñuales, ha explicat que des del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona ja han recollit diverses denúncies «d'incidents amb vianants implicats».

 

Després d'aquesta problemàtica que han detectat des de Ciutadans i atesa una situació que consideren de «manca de seguretat en passos de zebra i voreres», el regidor Rubén Viñuales ha exigit a l'Ajuntament «l'elaboració d'un informe públic on es contempli el grau de compliment de les recomanacions fetes per l'Eurotest Auditoria Europea sobre aquests espais públics».

 

Ciutadans demana reforçar la seguretat per als vianants, especialment al voltant d'escoles o hospitals

El portaveu municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha elevat una proposta per al proper ple ordinari de l'Ajuntament per «estudiar l'elaboració d'un pla d'actuació per a la millora i seguretat dels passos de zebra». Així mateix, Ciutadans demana una «millora de la senyalització i la visibilitat dels punts conflictius». 

 

Pel que fa a la millora de la seguretat que exigeixen des del grup municipal, consideren que una de les prioritats ha de ser «reforçar la seguretat vial a les zones d'atenció preferent com a col·legis o centres sanitaris».

 

En l'exposició d'aquestes propostes que quedaran, doncs, elevades al proper plenari municipal, Rubén Viñuales ha explicat que demanaran que no quedin estanques amb només l'aprovació de les mesures, sinó que també exigiran concrecions. Així, des de la proposta que presentarà Ciutadans «s'exigirà una dotació econòmica concreta per a dur a terme aquestes millores».

 

Finalment, des de la formació que a Tarragona lidera Rubén Viñuales, també es demanarà al govern local que «desenvolupi una campanya informativa que reforci la conscienciació sobre les pràctiques adequades en l'ús dels passos de zebra entre els tarragonins», en el que serà, doncs, tot un pla d'acció per millorar la seguretat dels peatons a la ciutat en cas que la proposta s'aprovi.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris