Una cuidadora serà jutjada per robar 20.000 euros a una àvia de Tarragona

La fiscalia sol·licita una pena de quatre anys de presó i el judici se celebrarà el 13 de novembre
El dijous jutjaran una persona acusada d'un delicte continuat d'abusos sexuals, violació i un delicte de violació en grau de temptativa | ACN

 

Una cuidadora va aprofitar-se d'una àvia de Tarragona per robar-li 20.000 euros. Per aquest motiu, la fiscalia demana quatre anys de presó. Segons el relat del ministeri fiscal, l'acusada convivia amb la dona, nascuda l'any 1928, i s'aprofitava del vincle de confiança entre ambdues per treure diners dels seus comptes bancaris sense el permís de l'àvia. 

Entre el gener de 2013 i el de 2015, la cuidadora va fer ús de 36.221 euros per dur a terme les seves tasques. D'aquesta quantitat, però, hi ha 19.590 euros dels quals la dona no pot justificar que s'utilitzessin per cuidar l'àvia, segons inclou la fiscalia en el seu escrit d'acusació. Per això serà jutjada el pròxim 13 de novembre a l'Audiència de Tarragona. 

La cuidadora treia diners d'un compte conjunt amb l'àvia

La fiscalia explica en l'escrit que la cuidadora estava inclosa en un compte corrent de l'àvia. Aquí, s'hi rebien ingressos que provenien de les pensions que cobrava l'anciana, de la venda d'una casa per 90.000 euros i de les rendes que generaven els foncs bancaris que tenia.

Com a titular del compte, el ministeri públic manté que l'acusada treia diners «sense donar justificació a la senyora i sense el seu coneixement per la confiança que tenia dipositada en ella en ser la seva cuidadora». 

L'acusada, incapaç de demostrar en què va gastar-se els 20.000 euros

Un jutjat de primera instància de Tarragona va dictar sentència d'incapacitat de l'àvia el 30 de gener de 2014. Tot i que en un primer moment va ser una neboda seva la nomenada tutora de l'anciana, aquesta ho va rebutjar. Per això, un any després, va ser la Fundació STS qui es va fer càrrec de la dona. En aquest context, la cuidadora va seguir treballant i vivint a casa de l'àvia, tal com l'anciana havia demanat davant de notari. 

Per tant, l'acusada va seguir com a titular del compte. Dels 36.221 euros que va disposar entre el 30 de gener de 2013 i el 3 de gener de 2015, n'hi ha 19.590 que no ha pogut justificar que fossin utilitzats per cobrir les necessitats de la dona. A més, el 3 de febrer de 2015, la cuidadora va fer una transferència de 12.596 euros no autoritzada. Davant d'aquest moviment, la Fundació STS, va transferir el saldo restant del compte, 26.476 euros, a una altra institució. L'objectiu, salvar el patrimoni que li quedava a l'anciana. 

Acusada d'un delicte d'apropiació indeguda

La fiscalia creu que els fets exposats constitueixen un delicte d'apropiació indeguda, per això sol·licita quatre anys de presó per la cuidadora. A més, també demana una multa de 2.400 euros i el pagament de les costes processals. D'altra banda, en concepte de responsabilitat civil, el fiscal demana a la processada que indemnitzi a la tutora de la dona, la fundació STS, en la quantitat de 19.590 euros

El judici se celebrarà el pròxim 13 de novembre a l'Audiència de Tarragona. 

"200 nens del Tarragona FC al Camp Nou a veure el Barça per un acord solidari" "ALERTA: Crema un cotxe de matinada a Tarragona"