GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP marca el seu calendari: si entra al govern, ha de ser abans del 15 de juliol

Els anticapitalistes demanen a ERC i En Comú Podem que prenguin la iniciativa en les negociacions
La CUP de Tarragona podria entrar per primera vegada al govern de la ciutat | cedida

L'assemblea de la CUP de Tarragona ha donat llum verda a la possibilitat que els anticapitalistes s'incorporin a l'equip de govern del nou Ajuntament com més aviat millor. Els cupaires han recollit el guant sobre un possible trident de govern amb Esquerra Republicana i En Comú Podem que els dos socis ja han insinuat en alguna ocasió. La darrera en la primera reunió de treball, on el portaveu del govern, Xavier Puig, va reconèixer obertament que «la suma de la CUP ens faria més forts». La CUP, però, els demana que prenguin la iniciativa per iniciar les converses durant la setmana vinent, la darrera del mes de juny.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«En cas que sigui possible arribar a un acord de programa entre la CUP, ERC i ECP, la nostra incorporació al govern s'ha de produir abans que finalitzi la primera quinzena de juliol», ha asseverat a través d'un comunicat la formació anticapitalista. D'aquesta manera, els cupaires s'apoderen del calendari i assenyalen en vermell la data del 15 de juliol com a límit per resoldre la incògnita sobre si el govern de Tarragona serà bicolor, tal com ha començat a caminar fins ara, o si serà finalment tripartit amb la seva inclusió.

 

La CUP Tarragona posa pressa als socis de govern: vol iniciar les converses la setmana vinent

La CUP entén la seva possible incorporació a la plaça de la Font com una garantia «que el canvi de govern a l'Ajuntament no signifiqui només un canvi de sigles i cares, sinó un inici de transformació en la dinàmica governamental» més profund. Això s'hauria de concretar en matèries com «urbanisme, habitatge, patrimoni, igualtat de gènere, transparència i participació», avancen.

 

Els anticapitalistes també s'han referit a l'acord de govern ja signat entre ERC i els Comuns com un «organigrama i un document d'acció de govern al marge de la CUP», i consideren que, si finalment el govern ha de ser a tres, és important accelerar les converses per adaptar-ho al nou context de l'Ajuntament i afegir les pautes cupaires que es desprenguin de les negociacions de la setmana que ve.

 

També et pot interessar