Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Queixes per l'estat dels lavabos públics durant les festes de Santa Tecla

La formació anticapitalista acusa el govern d'excusar-se de la manca de neteja amb els actes incívics
Imatge de la Baixada de l'Àliga. | Ariadna Brunet

 

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona ha demanat al consistori que es col·loquin més lavabos públics durant les festes de Santa Tecla. La CUP considera que es tracta d'un servei «bàsic i imprescindible» i que en les darreres festes de Sant Magí ja «es va fer palès que la instal·lació de serveis higiènics temporals era totalment insuficient en relació a la quantitat de persones que acudien als actes que se celebraven al carrer». El grup municipal que els lavabos públics són un servei «fonamental» per tal de garantir el bon funcionament de qualsevol activitat que s'estigui celebrant a la via pública i per «mantenir la higiene de l'espai que compartim totes i tots». 

 

La CUP creu que és molt greu que la manca de lavabos públics «es repeteixi en cada celebració o festivitat que compta amb esdeveniments al carrer». Afirmen, però, que es tracta d'un problema «estructural», ja que «la ciutat no compta amb les instal·lacions per cobrir la necessitat de serveis higiènics públics durant tot l'any». Així, els independentistes asseguren que amb aquest problema es dificulta la realització d'activitats i l'ús de la via pública. 

 

Acusen el govern de justificar la brutícia de la ciutat amb l'incivisme

La formació anticapitalista titlla d'«hipòcrita» el govern respecte «l'actitud d'excusar-se darrere les acusacions d'incivisme per justificar la brutícia de la ciutat». Asseguren que es tracta d'un problema que les entitats i associacions de veïns «no paren de denunciar». La CUP creu que el govern municipal hauria d'assumir la seva responsabilitat davant d'aquesta problemàtica. Opinen que el primer que hauria de fer l'equip de Ballesteros és «fiscalitzar l'empresa que presta els serveis de neteja a la ciutat» i, a continuació, «destinar tots els recursos necessaris per a garantir que tothom pugui fer un ús normal de la via pública». 

 

Finalment, la CUP demana al govern municipal de cara al cap de setmana de Santa Tecla que, almenys, «la situació de manca de neteja no s'agreugi». També demanen que s'instal·li un nombre de lavabos públics «que no sigui testimonial, sinó que s'adeqüi al volum de gent real que omplirà carrers i places els pròxims dies».

 

Destrossen un lavabo portàtil de la plaça de la Font

La reclamació de la CUP arriba pocs dies després que, precisament, els lavabos públics instal·lats al final de la plaça de la Font fossin víctimes d'un acte vandàlic. Un lavabo d'home va aparèixer partit per la meitat el matí d'aquest dimarts, 18 de setembre, després que la nit de dilluns se celebressin concerts a la plaça. 

 

Imatge del lavabo destrossat a la Rambla Nova de Tarragona | TarragonaDigital

 

 

El PDECat també reclama lavabos públics «dignes»

En la mateixa línia, el portaveu del grup municipal del PDECat, Dídac Nadal, ha denunciat a través de les xarxes socials la manca i les condicions en què es troben els lavabos públics a la ciutat de Tarragona. Nadal ha compartit dues imatges, una d'un lavabo portàtil a la platja del Miracle i un altre de la zona del Parc Francolí. El portaveu demòcrata ha comparat l'estat en què es troben els lavabos amb els lavabos públics d'un altre municipi «amb menys habitants i menys recursos», els quals es troben en millors condicions. Així, Nadal reclama a l'Ajuntament «uns lavabos dignes i en bones condicions». 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris