NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

La CUP de Tarragona reclama de nou pressupostos participatius per districtes

Els anticapitalistes exposen el seu model de decisió de les inversions de la ciutat
Els regidors de la CUP a Tarragona, Jaume López i Laia Estrada. | Gerard Recasens

 

La CUP de Tarragona reclama que el pressupost de l'Ajuntament sigui participatiu pel que fa al capítol d'inversions. La formació anticapitalista ha insistit aquest dimecres, 7 de novembre, en la necessitat que Tarragona tingui pressupostos participatius «ja que és l'única capital de comarca de Catalunya que no en té». Els cupaires demanen un model participatiu per districtes, en què cadascun d'ells decideixi inversions en dues línies: per a la seva pròpia zona i per al global de la ciutat. 

 

Malgrat el detall de la proposta i el fet que ja l'han presentat al regidor d'Hisenda, el socialista Pau Pérez, l'edil cupaire Laia Estrada ha confessat que «no confiem gaire en el govern després d'anys sense fer res en aquest sentit».

 

La CUP de Tarragona vol pressupostos participatius per districtes

El model proposat per la formació anticapitalista és clar: demanen aglutinar els barris en diversos districtes. Cadascuna d'aquestes zones decidiria una línia d'inversions per a aquell punt de la ciutat, i en una segona fase, en triaria per al global de Tarragona. Per a la CUP, els pressupostos participatius són clau «per conscienciar la població que cal participar en la gestió d'uns diners que són seus, i per fer teixit de barris».

 

El flamant regidor cupaire Jaume López, que de fet encara no ha pres possessió del seu càrrec i ho haurà de fer en la propera sessió plenària municipal, ha recordat que «la CUP fa campanyes a favor dels pressupostos participatius des de l'any 2013, quan encara no tenia representació municipal». «Potser no hem aconseguit res, però sí que veiem que ara es parla del tema», ha manifestat López.

 

El mateix nou edil cupaire, que substituirà Jordi Martí, ha defensat que, en el seu model de pressupost participatiu, «es faria una primera volta per proposar» i que, després de les valoracions tècniques i pressupostàries des del consistori, es faria la votació definitiva. «No ens inventem res, des dels anys 80 això funciona a pobles i ciutats d'arreu», ha dit la regidora Laia Estrada.

 

Al seu torn, la CUP ha insistit en les seves propostes per reduir la despesa municipal i millorar els ingressos: fer una auditoria del deute per diagnosticar quina part és il·legítima, aplicar una fiscalitat progressiva o municipalitzar els serveis públics externalitzats, entre d'altres.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris