Estrada i Fernàndez han demanat un ús públic des de la porta de l'equipament

La CUP denuncia que el projecte de la Savinosa preveu construir «un hotel de luxe»

Els anticapitalistes han anunciat que hi votaran en contra al ple d'aquest divendres

«No permetrem que es regali el preventori de la Savinosa a mans privades, ni que es gestioni d'esquena a la població». Així de contundent s'ha mostrat la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, després de conèixer els detalls del projecte de remodelació de l'equipament que la Diputació, previsiblement, validarà aquest divendres, 8 de febrer.

Els anticapitalistes han detectat que «la modificació comporta que se li pugui donar un ús hoteler al conjunt monumental», una condició a la qual s'oposen frontalment. «Això demostra que la planificació urbanística a Tarragona es fa d'acord a interessos privats, i entenem que aquesta no és la funció de l'Administració», ha afegit. La votació a la Diputació consistirà a instar l'Ajuntament a modificar el POUM de l'espai per tal de poder licitar aquestes possibles obres.

La CUP hi votarà en contra al ple d'aquest divendres a la Diputació

«Hem trobat aquesta informació en uns plànols a la part final dels annexos de l'expedient», ha lamentat el portaveu de la CUP a la Diputació, Edgar Fernàndez, qui ha acusat l'ens supramunicipal d'actuar amb una greu «manca de transparència». Han avançat que, en la votació plenària al respecte, hi votaran en contra. Fins i tot han apuntat que l'hotel en qüestió seria de «com a  mínim, quatre estrelles».

Estrada i Fernàndez han detallat que el projecte de remodelació de l'equipament —a càrrec de l'equip d'arquitectes Fuses-Vidares, Mansilla i JPAM— preveu tres possibles propostes de gestió, si bé totes elles tenen el nexe comú «d'un hotel de luxe i un restaurant». Aquestes opcions passarien pel sector cultural, sanitari o empresarial.

L’Ajuntament és qui haurà d’aprovar aquesta modificació del POUM

La Diputació de Tarragona va confirmar a finals de la setmana passada que donarà llum verda al projecte de remodelació de l'antic preventori. Després que, previsiblement, es confirmi el compromís de la Diputació al ple, serà l’Ajuntament de Tarragona qui haurà d’aprovar aquesta modificació del POUM, necessària per a poder iniciar els treballs.

Es preveu que aquest tràmit del consistori demori el procés de la possible licitació, que no tindria un caràcter immediat. Si bé encara no es coneixen tots els detalls del projecte de rehabilitació dels edificis de la Savinosa, tot apunta que no s'alterarà el perfil actual dels edificis, i es preveu construir un passeig litoral «accessible per a la ciutadania» entre les platges de la Savinosa i l’Arrabassada.

També et pot interessar

— La Diputació de Tarragona aprovarà la remodelació del preventori de la Savinosa

— Laia Estrada serà de nou la candidata a l'alcaldia de la Cup Tarragona