NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

La Creu Roja ha assistit 4.000 persones aquest estiu a les platges tarragonines

Els socorristes de Creu Roja han dut a terme, durant l'estiu, 63 salvaments i «s'han hagut de lamentar dues víctimes mortals»
Vigilant de la Creu Roja aquest estiu a la platja de l'Arrabassada | Creu Roja

 

Balanç de final de temporada d'estiu de la Creu Roja de Tarragona. Les xifres són les següents: 4.000 persones assistides; 25.900 avisos per prevenir conductes de risc; 63 rescats de banyistes i, malauradament, dues víctimes mortals. 150 professionals que, durant aquests mesos, han tingut cura dels banyistes a Roda de Berà, Tarragona, L'Ametlla de Mar, L'Ampolla, El Perelló i Deltebre. 

 

«Cada municipi», segons ha informat Creu Roja Tarragona, «ha establert el seu propi calendari. En línies generals el servei que hem realitzat es va iniciar pels volts del 15 de juny i va finalitzar cap al 15 de setembre, de dilluns a diumenge. Ara bé, a la ciutat de Tarragona s'ha prestat un servei més ampli que ha inclòs els caps de setmana i festius, des del 19 de maig i fins al 30 de setembre».

 

Assistències sanitàries i socials

Creu Roja Tarragona diferencia entre assistències sanitàries i assistències socials. De les primeres, les sanitàries, n'ha realitzat 3.574 i gairebé un terç,1.185, han fet referència a ferides lleus. Pel que fa a traumatismes, també hi ha hagut 155 contusions i 34 luxacions o distensions. L’altre gran grup d’assistències ha estat el de les picades i al·lèrgies, amb un total de 1.919. D’aquestes, 689 han estat per contacte amb meduses. Durant tot l’estiu també s’han hagut d’atendre 6 cremades solars, 20 lipotímies i 12 insolacions o cops de calor.

 

En relació a les assistències socials, la gran majoria han fet referència als serveis que presta la Creu Roja i que els/les banyistes han reclamat. De les 305 intervencions d’aquest tipus, 131 han estat serveis amb cadira amfíbia, per a persones amb dificultats de mobilitat a l’hora d’entrar a l’aigua, 116 serveis amb crosses de préstec i 21 ajudes a discapacitats. En tot l’estiu s’han hagut d’efectuar 23 recerques referents a menors extraviats i 6 de persones grans.

 

Finalment també s’han hagut de realitzar 63 evacuacions a centres mèdics i hospitalaris, 49 de les quals urgents i la gran majoria, 44, realitzades pels mateixos equips de la Creu Roja. «Tot i aquests esforços», expliquen des de Creu Roja, malauradament dues persones van perdre la vida aquest estiu mentre eren a la platja. La primera va ser un home de 84 anys i veí de Barcelona, a Roda de Berà, mentre que la segona va ser un home de 66 anys i nacionalitat francès a Tarragona». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris