Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El nombre de turistes a Tarragona aguanta tot i els mals pronòstics

Segons el Patronat de Turisme l'ocupació ha caigut vuit dècimes respecte l'any passat i les pernoctacions un 1,9%
La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, i el gerent del Patronat, Ángel Arenas, presentant el balanç turístic de la ciutat | TarragonaDigital.com

 

Balanç de la temporada turística aquest matí de dimecres, 26 de setembre, per part de la consellera de Turisme de l'ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, i el gerent del Patronat, Ángel Arenas. La roda de premsa de presentació de les dades turístiques de la ciutat coincidia amb la presentació del balanç econòmic dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

 

Pel que fa al període que va del 15 de juny al 15 de setembre, l'ocupació al 2018 ha estat del 78%, «molt a prop de les xifres rècord de 2017, quan l'ocupació va ser del 78,8% i manté una notable tendència creixent respecte al 2016, que es va situar en el 73,3%» ha explicat la responsable de Turisme de l'equip de govern municipal.  Les pernoctacions a la ciutat, 699.437, han baixat un 1,9% respecte a l'any 2017 però són un 3,2% més que al 2016.

 

L'origen i perfil dels visitants l'ha explicat el gerent del Patronat. Ángel Arenas ha comentat que «a Tarragona, els turistes provinents d'Espanya representen més del 50% dels que vénen a conèixer la ciutat. França, Regne Unit, Holanda, Alemanya i Itàlia figuren entre els principals països d'origen del turisme que ens visita». 

 

Arenas ha afegit que «el perfil mitjà del turista de la ciutat és el d'una família amb nens que viatja amb cotxe, provinent de la resta d'Espanya. S'allotgen en un càmping durant 5 dies i venen atrets, principalment, pel llegat romà». Entre altres motius per venir a la ciutat, el tècnic responsable del Patronat també ha citat «visitar la Part Alta i anar de compres».

 

La valoració política de les xifres l'ha donat la consellera. Inma Rodrgíguez ha declarat que «en un any complicat per la recuperació turística de països competidors i l'entorn difícil per al turisme a causa dels esdeveniments viscuts a Catalunya, hem d'estar molt contents de les xifres obtingudes pel sector turístic de la ciutat».

 

Jocs Mediterranis i turisme

Tenint en compte que Tarragona 2018 pretenia impulsar una xarxa de turisme esportiu, semblava lògic preguntar-li al gerent del Patronat sobre l'impacte dels Jocs Mediterranis en les xifres turístiques. La resposta d'Ángel Arenas ha sigut remarcar «la importància de l'esdeveniment per a la construcció de la marca Tarragona».

 

Repreguntat una altra vegada sobre el mateix, atès que no responia al possible impacte o no dels Jocs, Arenas ha respost el següent: «El que jo et puc dir és que segurament els Jocs han ajudat al fet que la baixada mínima que hem viscut sigui així de mínima. És molt difícil que un esdeveniment de 10 dies tingui un impacte significatiu sobre les xifres».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris