Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Ball de Dames i Vells de Tarragona crema una foto de Felip VI

Els personatges del ball parlat també han decapitat l'alcalde Ballesteros i el Guàrdia Civil

 

El ball parlat de Dames i Vells és un dels plats forts de Santa Tecla. Amb el seu humor satíric repassen l'actualitat de Tarragona i general i enguany s'han centrat en el procés català, l'1 d'Octubre, els Jocs Mediterranis així com el tancament d'alguns establiments més tradicionals de Tarragona, com el Negrito i la Negrita

 

El moment que més ha cridat l'atenció de l'actuació d'enguany ha sigut el que ha acabat amb una imatge del rei Felip VI cremada. Un dels personatges de Dames i Vells es confessa: «sóc republicana però m'excita el rei Felipe», diu. Li respon una companya: «un respecte al Jefe del Estado, venerem-lo amb una espelma com si fos una Mare de Déu». I és en encendre el ciri, que la imatge de Felip VI s'encén davant les rialles del públic que, de forma nombrosa, va omplir la plaça de l'Antic Escorxador per gaudir del que no deixa de ser una visió irònica, fins i tot sarcàstica, de la realitat tarragonina i catalana.

 

Ballesteros i el Guàrdia Civil, decapitats

Un altre dels moments que va provocar una rialla entre els tarragonins i tarragonines assistents al ball parlat va ser el moment de la decapitació de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, qui va ser el màxim protagonista de la representació d'enguany, rebent tant pels Jocs Mediterranis com pel procés o pel cas Inipro. En un dels moments, una de les dames abraça tan fort el Guàrdia Civil que l'acaba decapitant. En aquest moment, l'alcalde Ballesteros titlla la dama de «fanàtica terrorista» i s'abalança sobre ella en una baralla, de la qual també acaba sense cap. Els assistents van esclatar a riure quan l'alcalde decapitat va exclamar: «A hores d'ara tothom sap que per manar a Tarragona no he fet servir mai el cap!». 

 

El jutge Llarena també ha aparegut al ball d'enguany

El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, instructor del cas dels polítics catalans que van liderar el procés, també ha sigut protagonista. Un dels personatges del ball parlat diu el següent: «Jutges com el juez Llarena són un exemple a Europa de com s'aplica la Justícia n'han col·locats de farlopa».

 

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 també van ser centre de la burla. Si l'any passat fou pel retard d'un any en la seva celebració, enguany ha sigut per la manca d'assistència, i aquest concepte els membres de Dames i Vells l'han expressat cercant, com sempre, la complicitat del públic assistent: «els Jocs Mediterranis van ser un èxit... Què, hi vau anar?». La resposta dels tarragonins, i tarragonines, que gaudien del dia de Santa Tecla, va ser una sorollosa rialla. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris