NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Dames i Vells de Tarragona respon a C's «que ja han viscut la censura»

Després de les dues preguntes que han dirigit al govern espanyol sobre l'espectacle, l'associació tarragonina ha respost al grup taronja
Dames i Vells a Tarragona | Josep M. Llauradó

 

Després que el grup parlamentari de Ciutadans al Congrés, de la mà de dos dels seus diputats, portessin la polèmica al l'hemicicle i els acusessin d'un possible «delicte d'ultratge a la Corona»l'Associació del Ball de Dames i Vells de Tarragona han emès un comunicat sobre la representació que van fer durant la festa major de Santa Tecla d'enguany, contestant així als diputats del grup taronja. 

 

«El ball ha patit la censura diversos cops en la història»

Arran de les preguntes que han fet els dos diputats, concretament, Sergio del Campo i Miguel Ángel Gutiérrez al Congrés, «sobre els temes que de veritat importen als espanyols», l'associació del Ball de Dames i Vells de Tarragona han realitzat un manifest per contestar.

 

En aquest sentit, l'entitat tarragonina ha explicat que «durant la seva dilatada existència de 504 anys, el ball de Dames i Vells de Tarragona ha patit la censura diversos cops en la història», tal com volen fer ara aquests diputats de Ciutadans, titllant de «delicte d'ultratge a la Corona» el seu espectacle realitzat durant Santa Tecla. Tanmateix, expliquen que, davant d'aquests fets, «ens empara el dret a la llibertat d'expressió», ja que són representacions satíriques, les quals s'han desenvolupat dins d'un context festiu, com és la celebració patronal de Santa tecla, a Tarragona. 

 

A més, l'associació ha volgut agrair a totes les persones i entitats que han mostrat la seva solidaritat i han estat del costat del ball de Dames i Vells. Això sí, des de l'entitat comprenen que «algú s'hagi pogut sentir ofès pels versots satírics del ball». Aquesta és una cosa que els hi passa «cada any», d'ençà que van recuperar la representació l'any 1981. En aquest senti, han volgut deixar per escrit un dels versots que utilitzen i segueixen recitant de manera de disculpa:

 

«I deu-mil gràcies us dono

a tothom, generalment,

que perdoneu nostres faltes

si, per cas, en res faltem.»

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris