Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

La Generalitat anunciarà el nou president del Port de Tarragona «abans d'acabar l'any»

Ressorgeix el nom de la diputada de JuntsxCatalunya, la reusenca Teresa Pallarès, com a possible relleu de Josep Andreu
D'esquerra a dreta, Ballesteros, Calvet, Andreu, Cunillera i Poblet en un acte al Port de Tarragona. | Judit Sabaté

 

La tensió entre el Port de Tarragona i l'ajuntament de Vila-seca per la ubicació del moll de creuers és el millor exemple de les dificultats polítiques que està tenint el PDeCAT, i el govern de la Generalitat de Catalunya, per trobar un relleu a Josep Andreu, l'encara president de l'Autoritat Portuària que, el passat 7 de juny va presentar la seva renúncia al càrrec. 

 

En declaracions a TarragonaDigital, la conselleria de Territori assegurava que «estem molt satisfets amb la feina feta per Josep Andreu i si se'n va, és perquè vol, així que no hi ha pressa amb el seu relleu. Quan hàgim de fer algun anunci, el farem». De fet, aquest divendres, 20 d'octubre, en sortir de la reunió de la taula de la qualitat de l'aire a La Canonja, el titular de territori, el conseller Damià Calvet, ha declarat que «de president del Port, ja n'hi ha. Andreu segueix treballant al 100%. La persona que encapçali la presidència ha de reunir unes característiques que com a conseller estic avaluant. Es tracta de diversos perfils. Me n'encarrego en primera persona. Farem el relleu en roda de premsa. Acabarem l'any amb nou president».  

 

El conseller Calvet posava, així, data per respondre a la gran pregunta política dels darrers mesos a Tarragona: qui serà el relleu de Josep Andreu?  Els dos noms més sòlids que presenten més possibilitats són el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i  la diputada reusenca al Parlament Teresa Pallarès però, atesa la situació de fortes tensions polítiques dins el PDeCAT, no és descartable un nom sorpresa

 

El nom de Josep Poblet al Port de Tarragona

A començaments del mes de juliol el nom que havia guanyat més pes per posar-se al capdavant d'un dels cinc principals ports de l'Estat era el de l'exsubdelegada socialista del govern d'Espanya, i actual diputada de JuntsxCatalunya al Parlament, la reusenca Teresa Pallarès. El recanvi el donaven per fet directius del port i sonava  «com a rumor» entre membres del consell d'administració. També estava sobre la taula, en diferents informacions periodístiques, el de l'actual director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, Joan Basora.

 

Passaren les setmanes i no hi havia novetats. De fet, segons ha pogut saber TarragonaDigital, alguns empresaris amb vincles amb el Port, aprofitant la presència d'aquest a fires internacionals s'interessaven, preocupats, per la trigança en el relleu de Josep Andreu. El passat 21 de setembre, TarragonaDigital assegurava que Josep Poblet seria el nou president del Port de Tarragona. Atesa la talla política de l'actual president de la Diputació de Tarragona, la informació va ser llavors confirmada fins a cinc vegades per diferents persones de diferents àmbits, com el polític i l'empresarial, coneixedores de les negociacions internes entorn aquesta qüestió.

 

Josep Poblet comptava amb el vistiplau de tots els sectors polítics que conformen l'actual PDeCAT: propers a les tesis de Puigdemont, nostàlgics de l'antiga Convergència, independentistes possibilistes i moderats. Ara bé, el PDeCAT de Tarragona capital, sobretot membres d'antigues juntes locals, mostraven la seva profunda preocupació perquè creien que «Poblet s'ho emportarà tot cap a La Pineda i oblidem-nos del que fa el Port al Serrallo i al barri del Port. Si en Dídac Nadal no reacciona, acabarà quedant-se amb dos regidors».

 

Poblet, per la seva banda, no va negar la notícia i va fer les següents declaracions, facilitades pel gabinet d'alcaldia de Vila-seca: «ignoro a què obeeix aquest interès a mantenir viva una rumorologia que, en cap cas, ni jo ni ningú hem confirmat. Jo sóc alcalde de Vila-seca i presideixo la Diputació de Tarragona». Josep Poblet no va assistir a la reunió del mes de setembre del consell d'administració del Port, del qual n'és membre en la seva condició d'alcalde de Vila-seca.

 

Teresa Pallarès recupera posicions

Les coses que estaven clares i pràcticament tancades a finals de setembre, quan TarragonaDigital va desvetllar la notícia,  han anat canviant lleugerament aquestes darreres setmanes. Pel que fa a Teresa Pallarès,  el seu nom ha recuperat posicions aquests darrers dies en la selecció que està fent el PDeCAT per trobar el substitut de Josep Andreu. Els motius d'aquesta proposta, segons fonts consultades per TarragonaDigital, serien de l'àmbit estrictament polític, és a dir, poder fer córrer la llista amb la qual es va presentar JuntsxCatalunya a Tarragona i enviar a l'advocat tarragoní Pere Grau al Parlament per posicionar-lo de cara a les pròximes eleccions municipals. 

 

Tanmateix, qui fou regidora a Reus pel partit socialista, i també la màxima representant del govern de Zapatero a la província, ha manifestat en declaracions a TarragonaDigital que «jo em dedico a anar a Barcelona i fer la meva feina el millor que puc. Això de la política és un món de travesses constants». Treballadors de l'Autoritat Portuària també han manifestat a aquest mitjà que el nom que torna a estar sobre la taula era el de Teresa Pallarès. La lluita interna dins el món neo convergent per la presidència del Port segueix ben viva.  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris