NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Tarragona acull per primera vegada el Datathon, una reunió sobre el Big Data sanitari

El Joan XXIII aconsegueix portar aquesta trobada internacional aquí que se celebrarà aquest dijous, divendres, dissabte i diumenge
Hospital Joan XXIII de Tarragona | TarragonaDiari.cat

 

Fins ara s'havia organitzat a ciutats com Londres, Tòquio o Madrid, però mai a Tarragona. Arriba per primera vegada a la capital del Tarragonès el Datathon, una reunió internacional que analitza la utilització del Big Data en el món de la salut. La trobada està impulsada pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i per Google Cloud.

 

El Big Data sanitari, a debat a Tarragona

La trobada se celebrarà el dijous 8 de novembre, divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11. El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Joan XXIII ha estat l'encarregat d'aconseguir portar la trobada a Tarragona. La reunió està dividida en dues jornades de treball.

 

La primera, que es farà el dijous i divendres, consistirà amb una cimera teòrica d'exposició i debat de casos que es durà a terme al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En aquestes trobades es debatrà sobre la nova llei de protecció de dades, la qualitat de les dades en l'àmbit sanitari i sobre la seguretat de les dades dels pacients.

 

La segona jornada serà totalment pràctica, i consisteix en una competició que compte amb diferents perfils professionals: metges, informàtics, matemàtics i físics que utilitzaran tres grans bases de dades per respondre a una pregunta clínica. Aquesta part es farà al Seminari de Tarragona el dissabte i diumenge.

 

Una de les bases de dades que s'utilitzaran és la de l'Hospital Joan XXIII, és l'única de tot Europa que està inclosa en la plataforma que coordina el MIT. En aquestes jornades hi participaran professionals d'aquí i de fora del territori i del país.

 

El Big Data sanitari, una qüestió sensible

S'ha parlat molt sobre la protecció de les dades o l'ús de les dades per part de tercers, per això, la utilització del Big Data sanitari també aixeca polseguera i genera debats. L'objectiu final de l'aplicació del Big Data dins de l'àmbit de la salut és poder generar algoritmes de predicció més exactes dels que pot fer un metge avui dia. «És la medicina del futur, enfocada a una medicina de precisió», comenta Alejandro Rodríguez, especialista de l'UCI de l'Hospital Joan XIII i un dels organitzadors de la trobada a Tarragona.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris