Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PP i Cs, els únics en desmarcar-se de la declaració en defensa de Dames i Vells

El text ofereix al Ball acompanyament «polític i legal»
Els portaveus del PDECat, ICV, ERC, la CUP i el PSC han defensat la declaració aprovada. | Gerard Recasens

 

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona, a excepció de Ciutadans i el Partit Popular, han acordat aquest divendres, 28 de setembre, a primera hora del matí, una declaració institucional en defensa del Ball de Dames i Vells de la ciutat després que el grup de Ciutadans al Congrés dels Diputats entrés una pregunta al govern espanyol dubtant de la legalitat de la representació que, aquest 2018, el Ball va fer en motiu de Santa Tecla. S'hi han sumat el PSC, ERC, el PDECat, la CUP, ICV, Units per Avançar i la regidora no adscrita —exedil de Ciutadans—, Beatriz Pérez. 

 

La declaració institucional en defensa del Ball de Dames i Vells

L'acord, pres en junta de portaveus, preveu reconèixer que el Ball de Dames i Vells representa «un patrimoni original, singular i excepcional de la ciutat que cal promoure, preservar i protegir». A més, en defensa «la llibertat en temes, formes i opinions» i ofereix a l'entitat «assessorament, acompanyament i suport en la defensa política, legal i de reputació, dins de les competències del consistori». L'Ajuntament traslladarà ara aquesta declaració a la mateixa entitat i a totes les institucions catalanes i espanyoles.

 

Ciutadans i PP es desmarquen de la declaració en defensa de Dames i Vells

Ni el PP ni Ciutadans s'han sumat a la defensa del Ball de Dames i Vells per la via de la declaració institucional. El popular Josep Acero ha explicat que el seu grup «respecta» Dames i Vells però creuen que «no pertoca ni prohibir el Ball ni defensar-lo amb una declaració d'aquestes característiques».

 

Pel que fa al líder de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, s'ha tornat a desmarcar de la iniciativa del seu grup al Congrés dels Diputats. «Treure Dames i Vells de context fa que sembli una cosa que no és», ha explicat. «En la defensa del Ball de Dames i Vells, sempre hi he estat, hi sóc i sempre m'hi trobaran», ha dit clar i català Viñuales, que s'ha mostrat «satisfet en consciència d'haver mostrat aquesta postura». Ha defensat que «la sàtira és necessària i gairebé obligatòria», però tot i així el grup no s'ha sumat a la declaració institucional perquè «la moció intenta treure rèdits i s'hi insinua que Cs té una motivació especial en atacar Dames i Vells, cosa que no considero que sigui així».

 

Viñuales evita respondre si serà l'alcaldable de Ciutadans a Tarragona el 2019

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris