Demanen cinc anys i mig de presó per als responsables d'un club cannàbic de Tarragona

La fiscalia també sol·licita l’abonament d’una multa de 10.400 euros, la suspensió de les activitats de l'entitat durant cinc anys i el tancament dels seus locals i establiments
Imatge d'arxiu d'un agent amb droga trobada en un club cannàbic | Guàrdia Civil

 

La fiscalia demana fins a cinc anys i mig de presó per als quatre responsables de l’Associació Diògenes Smoking Club, un club cannàbic de la ciutat de Tarragona.

El Ministeri Fiscal també sol·licita l’abonament d’una multa de 10.400 euros, la suspensió de les activitats de l'entitat durant cinc anys i el tancament de locals i establiments de l’associació durant aquest mateix període.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La vista, el 15 de març

El pròxim 15 de març, l’Audiència de Tarragona acollirà una sessió amb la qual s’intentarà arribar a un acord entre les parts, sobres les penes i sancions que s’imposaran.

L’escrit de l’acusació, concretament, relata que els acusats van decidir, finalment, dedicar-se a la venda marihuana amb la voluntat d’obtenir-ne beneficis econòmics.

El club va infringir els seus estatuts

Cal recordar que, als estatuts de l’associació, fundada el 2014, no s’incloïen com a finalitats de l’associació ni el cultiu ni la venda de droga, tot explicant que l’organisme «no pretén de cap manera dur a terme cap de les conductes considerades com a delicte contra la salut pública al Codi penal».

El 2015, arran d’una investigació conjunta entre la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil es va detectar que, lluny de funcionar estrictament com un club de fumadors —només per l’autoconsum de cànnabis—, l'associació es dedicava a la venda de marihuana.

Els usuaris compraven droga i marxaven

Després de diverses tasques de vigilància, els cossos policials van poder demostrar que diverses persones entraven al club, s’hi estaven pocs minuts, i marxaven després d'adquirir la droga.

Finalment, mitjançant l'autorització judicial corresponent, diversos agents van irrompre al club cannàbic, on van trobar diferents classes de marihuana, bosses hermètiques, bàscules de precisió i altres elements per preparar i vendre marihuana.

La substància que es va intervenir, segons la investigació, pesava 375 grams, amb un valor de 1.710 euros.

Et pot interessar:

"ÚLTIMA HORA: Milers de persones es manifesten ara a TGN" "La Salle de Tarragona viu un dissabte envoltat de famílies que van conèixer l'escola"