NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Desallotjats 20 veïns d'un edifici de la Part Alta per perill d'esfondrament

Els Bombers han rebut l'avís d'un dipòsit que perdia aigua i han determinat el mal estat de l'edifici
Els vint veïns de l'edifici han hagut de ser desallotjats. | Gerard Recasens

 

Vint persones han hagut de ser desallotjades d'un edifici de la Part Alta de Tarragona la tarda d'aquest divendres, 5 d'octubre, per perill de despreniment. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, han rebut l'avís pocs minuts després de les cinc de la tarda. Els han alertat que un dipòsit d'aigua ubicat al capdamunt de l'edifici ubicat al número 7 de les Escales de l'Arbós, molt a prop de l'Ajuntament de Tarragona, perdia molta aigua a causa d'una fuita. 

 

Després d'una primera inspecció, els Bombers i l'arquitecte municipal han confirmat que les bigues de la part superior de l'edifici es troben en molt mal estat i podrien cedir i provocar un esfondrament. Així mateix, la resta de l'edifici també es troba en estat de deteriorament. 

 

Vint veïns desallotjats i part dels habitatges, ocupats il·legalment

Per aquest motiu i com a mesura de precaució, s'han hagut de desallotjar els vint veïns que viuen a l'edifici, que té tres plantes. Els veïns han pogut entrar acompanyats dels Bombers per recollir les seves pertinences personals, i ara es troben a l'espera de ser atesos pels Serveis Socials per tal de ser reubicats per passar almenys aquesta nit fora de casa seva. A més, els Bombers han hagut d'actuar per ajudar una persona amb mobilitat reduïda a sortir de l'edifici. D'altra banda, segons ha pogut saber aquest mitjà, almenys una part dels habitatges de l'edifici estaven ocupats de manera il·legal. 

 

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Urbana de Tarragona i també hi ha acudit l'arquitecte municipal, que ha ordenat a la brigada d'intervenció ràpida de l'Ajuntament a acordonar i tancar l'edifici per seguretat. Fins a aquest punt de la Part Alta a tocar de la Plaça de la Font també hi han acudit tècnics de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa) per solucionar la fuita d'aigua. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris