Un detingut a Tarragona per formar part d'un grup criminal d'estafadors a Internet

Els detinguts estaven especialitzats en estafes basades en l'engany, publicitant a internet la venda de telèfons molt per sota del seu preu real
Un agent de la policia judicial de la Guàrdia Civil duent a terme el rastreig informàtic en la investigació. | Cedida

 

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones, integrants d'un grup criminal, implicades en estafes perpetrades a diverses ciutats espanyoles com Tarragona, Múrcia, Madrid, Còrdova, Badajoz, Granada o Cadis, en el marc de l'Operació «Ipone». Un dels detinguts és veí de Tarragona, mentre que els altres tres són de Madrid, A Coruña i Múrcia.

 

La investigació va començar després d'una denúncia a Badajoz

La investigació de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Llerena i la Guàrdia Civil de Berlanga, dues localitats de la província de Badajoz, es va iniciar a finals de l'any passat després que una veïna de la localitat de Maguilla, també a Badajoz, denunciés a la policia un engany en comprar un mòbil, pel qual va pagar 270 euros i que mai va arribar a rebre.

 

Vuit mesos d'investigació per descobrir la trama criminal

Després, doncs, de vuit mesos d'investigació, rastrejos informàtics, seguiment i localització, els agents del cos policial van aconseguir descobrir la vinculació i la implicació d'aquest grup criminal, que es dedicava de manera sistemàtica a estafar mitjançant l'engany, publicitant en portals web la venda de telèfons mòbils d'alta gamma molt per sota del seu preu real. Així, enganyaven als compradors i ingressaven a través de transferències bancàries els diners en comptes bancaris creats per membres de l'organització.

 

Els delinqüents sempre feien servir la identitat d'una mateixa persona, a qui van suplantar la identitat i mostraven com a responsable de l'activitat comercial. Aquesta suplantació la van dur a terme en aconseguir que una persona de les llles Balears els facilités les seves dades personals i el seu DNI mitjançant l'engany d'ofertes de feina.

 

Recollits els primers indicis i proves incriminatòries en les accions delictives, que relacionava als quatre membres de l'organització, se'ls va localitzar i detenir com a investigats. En total van dur a terme, per mitjà de l'engany, a deu veïns de les províncies abans nomenades, de qui en total van extreure cinc mil euros.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris