Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Es desprèn una part de la muralla de Tarragona a la Via de l'Imperi

Dues dotacions de Bombers de la Generalitat i un tècnic de Patrimoni han treballat fins les deu del matí per sanejar-la i valorar-ne l'estat
Els Bombers de la Generalitat han treballat a la part de muralla romana afectada. | Bombers

 

Una part de la muralla romana de Tarragona s'ha desprès aquest matí a la Via de l'Imperi. Passaven dos quarts de nou del matí quan agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han comprovat com havien caigut algunes pedres de la muralla a terra. Per aquest motiu, han col·locat un cordó de seguretat a la zona i han avisat els Bombers de la Generalitat. Dues dotacions han treballat fins minuts abans de les deu del matí per sanejar-la. 

 

La muralla romana és un dels elements patrimonials més emblemàtics de la ciutat. Al davant de la parada de bus ubicada a la Via de l'Imperi Romà, a pocs metres de la Rambla Vella, algunes pedres de la muralla s'han desprès i han caigut a terra. Per sort, no hi ha hagut que lamentar cap persona ferida. La Guàrdia Urbana ha establert un perímetre de seguretat perquè ningú no prengui mal i els bombers puguin fer la seva feina. 

 

Els bombers sanegen la part de muralla romana afectada

Dues dotacions de Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins aquest punt de la Via de l'Imperi Romà després de la trucada d'alerta de la Guàrdia Urbana de Tarragona. L'avís, segons informava bombers, s'ha produït a les 8.33 hores del matí. En aquella hora, la part de muralla afectada ja estava acordonada. 

 

Mitjançant la grua que tenen els bombers al seu camió, han pogut arribar amb facilitat a la zona de la muralla en qüestió. Estava a una alçada d'uns sis metres. Les pedres que s'han desprès de l'element patrimonial, però eren poques. Els bombers han estat sanejant la muralla fins minuts abans de les deu del matí, segons ha informat Tarragona Ràdio a través de Twitter. 

 

Un tècnic de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona ha treballat amb els bombers per esbrinar què havia passat i determinar quin era l'estat de la muralla. Sembla ser, però, que la muralla no corre perill. 

 

Els bombers es retiren de la muralla i la zona es manté acordonada

Les dues dotacions de bombers que s'han desplaçat fins al lloc s'han retirat després d'una hora i mitja de treballs d'urgència. Després de veure que el despreniment no era greu i d'haver sanejat la part de muralla afectada, han marxat. Tot i això, la zona es manté acordonada amb les cintes que han instal·lat els agents de la Guàrdia Urbana. 

 

Caldrà esperar per saber què ha passat exactament i quina és la situació d'un dels elements més emblemàtics de la ciutat de Tarragona. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris