ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

La Guàrdia Civil desarticula una gran banda especialitzada en robatoris amb violència a Tarragona

L'operació Carcosa ja suma nou detinguts, i segueix oberta | Cinc dels delictes que se li atribueixen, a Tarragona
Part dels objectes intervinguts en el marc de l'operació Carcosa | Cedida

 

La Guàrdia Civil ha desarticulat una gran banda delictiva d'escala estatal que s'havia especialitzat en robatoris amb violència en domicilis habitats. L'operació, que s'agrupa sota el nom d' 'Operación Carcosa', ja suma nou detinguts i segueix oberta, de manera que no es descarta que s'incrementi aquesta xifra provisional. Se li atribueixen més de 60 fets delictius al llarg i ample de la geografia espanyola, cinc dels quals s'haurien produït a Tarragona durant el 2018.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els detinguts, que tenen entre 18 i 45 anys, formen part d'un gran entramat organitzat arreu de l'Estat. Els delictes abastarien una desena de províncies diferents, i responen a un patró comú: habitatges d'urbanitzacions aïllades, sempre habitats, i un procés basat en la intimidació, l'amenaça, la retenció i, fins i tot, en alguns casos l'agressió física. Tot plegat per aconseguir informació sobre on es troben joies i elements de valor. La Guàrdia Civil calcula que, en el darrer any, el botí de la banda podria oscil·lar prop dels 200.000 euros.

 

La banda delictiva també va robar amb violència en habitatges de Tarragona i el Catllar

 

Part dels objectes intervinguts en el marc de l'operació Carcosa | Cedida

 

Després dels escorcolls que han propiciat les detencions, els agents han trobat més de 40.000 euros en efectiu, a part de múltiples joies i objectes de valor que després venien en establiments de compravenda, botigues de segona mà o al mercat il·legal. Durant el desenvolupament d'aquestes accions delictives, sis propietaris dels habitatges robats han resultat ferits, un d'ells de gravetat.

 

Els tentacles de la banda també arriben a Tarragona, on resten documentats cinc d'aquests casos. Dos d'ells, produïts a Tarragona, daten de l'octubre del 2018. I els altres tres, que van tenir lloc al Catllar, daten de finals de gener de l'any passat. Es tractaria de dos robatoris amb violència i intimidació, dues detencions il·legals i un presumpte delicte de lesions. L'origen de la investigació policial comença a partir d'uns robatoris a València i Albacete, i a mesura que la investigació ha resseguit el fil de la banda ha arribat a aquesta xifra de més de 60 delictes en tota la geografia espanyola.

 

També et pot interessar