NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

MINUT A MINUT

🔴 Les mobilitzacions i talls de carretera d'avui, en directe

Nervis i il·lusió el primer dia de classe a la URV

La Facultat d’Infermeria ha dut a terme les jornades d’acollida aquest dimecres
Imatges de les jornades d'acollida | Caralp Mariné

 

Torna la vida a les aules del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Avui, 13 de setembre, s'ha donat el tret de sortida al curs universitari. Des de primera hora del matí l'activitat es feia notar. Per alguns tornar a les aules és ja un costum, per altres, però, és quelcom totalment nou. Les emocions estan a flor de pell el primer dia, un primer dia en què sorpresos i nerviosos els alumnes busquen complicitat entre la resta i esperen que les jornades d'acollida els puguin servir per orientar-los i ubicar-los.

 

Primer dia de classe a la URV

Fer el salt de l'institut a la universitat és, d'alguna forma, fer el salt a una nova etapa. Significa entrar en un món molt més gran, amb molta més gent i que t'apropa al món real, al professional. Els alumnes de primer curs d'Infermeria de la URV han participat avui, primer dia de curs, a les jornades d'acollida, que serveixen per orientar-los. «El primer dia es tracta de situar-los. Els expliquem on som, els campus que tenim i els donem detalls dels estudis que ofereix la URV i del seu grau», explica la responsable d'Ensenyament de la Facultat d'Infermeria de la URV, la doctora Sagrario Acebedo.

 

A mig matí hi ha uns quants alumnes que ja han fet les seves primeres amistats. Entren a les aules amb grup i ja parlen uns amb els altres. La majoria no coneixia ningú poques hores abans. Un factor que genera nervis. «Només he dormit dues hores avui», explica una de les estudiants de primer curs d'Infermeria a TarragonaDigital.com. «No coneixíem a ningú, però ja ens hem ajuntat uns quants», apunta una altra estudiant que assegura que no s'ha posat nerviosa fins a l'hora de la veritat. Al matí, quan ha hagut d'aixecar-se i agafar l'autobús per venir fins al Campus Catalunya.

 

Els motius que els han portat en aquest Campus i en aquesta facultat són diversos. Alguns tenien clar que volien fer infermeria, altres ho han fet per un tema de proximitat. «No tenia clar si fer biologia o medicina o infermeria, però aquest Campus em queda més a prop de casa», explica una estudiant.

 

Primer dia de curs al Campus Catalunya | Caralp Mariné

 

Aquesta tarragonina forma part d'aquest grup d'estudiants del territori que opten per la universitat del territori per formar-se i tirar endavant amb la seva carrera professional. Però avui entre aules i passadissos també s'hi trobava un altre grup d'estudiants, el que està format per aquells que vénen de fora per estudiar a Tarragona. És el cas de tres noies d'Alacant, Pamplona i Sant Sebastià que van arribar ahir a Tarragona i avui han posat els peus a la URV per primera vegada. Sens dubte per elles el repte és doble: companys nous i context totalment nou.

 

Els motius per venir a Tarragona són diversos. Alguns han optat per aquesta facultat perquè no tenien prou nota per poder entrar a la Universitat del seu territori. Altres per canviar d'aires, i és que marxar de casa és un element molt atractiu per alguns alumnes. «És una oportunitat per independitzar-nos i per viure una altra cosa», manifesta una d'aquestes estudiants, que, tot i que va arribar ahir a Tarragona, assegura que té interès i ganes per viure en aquesta ciutat.

 

Alumnes de primer curs d’Infermeria de la URV

Aquest curs han començat 85 alumnes nous al Grau d'Infermeria de la URV al Campus Catalunya. A les Terres de l'Ebre hi ha 80 alumnes nous d'Infermeria i 45 a la facultat del Baix Penedès. Són les tres seus on s'imparteixen aquests estudis. Tots aquests estudiants estan gaudint avui de les jornades d'acolliment. Demà, a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia, tindrà lloc la inauguració oficial del curs, a les 12 del migdia. L'encarregada d'encetar aquest curs és Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona.

 

Imatge de les classes a la URV | Caralp Mariné

 

Fer el salt a la universitat, doncs, és un canvi d'etapa pels joves i és la oportunitat per entrar en un món nou on créixer professionalment i personalment. La doctora Acebedo assegura que entrar a la universitat significa «entrar en l'exploració del coneixement». «Vol dir fer-se preguntes», diu. Tot plegat, explica, enfocat a la pràctica reflexiva. Quan Acebedo els diu això als alumnes de primer curs es miren estranyats, però, assegura que és quelcom que s'entén amb el temps.

 

«Veiem molt entusiasme entre els alumnes, cares de sorpresa també, però sobretot ganes», manifesta. Avui, doncs, es dóna per iniciat aquest curs, que tot i que durarà nou mesos, per aquests alumnes de primer és l'inici d'una etapa que s'allargarà, si tot va bé, quatre anys.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris