NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Celebració del dia Marítim Mundial al Teatret del Serrallo de Tarragona

Amb la presentació del llibre 'El Serrallo. Origen del nom del barri de pescadors de Tarragona' de Vicent M. Garcia Llopis
El Teatret de l'antic Pòsit del Serrallo, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

El pròxim dijous 27 de setembre se celebrarà a Tarragona el dia Marítim Mundial, que enguany té com a tema 'El nostre llegat, un transport marítim millor per a un futur millor' perquè l'Organització Marítima Internacional fa 70 anys. 

 

La celebració tindrà lloc a les 19.00 hores al Teatret del Serrallo, situat al Moll de Pescadors de Tarragona, i es durà a terme una presentació del llibre: 'El Serrallo. Origen del nom del barri de pescadors de Tarragona', primera obra del valencià Vicent M. Garcia Llopis, resident a Tarragona. La presentació s'emmarca dins dels actes que el Museu del Port, l'Arxiu del Port i el Teatret del Serrallo han organitzat amb motiu del Dia Marítim Mundial que se celebra cada quart dijous del mes de setembre.

 

L'autor aprofundeix en l'origen del nom El Serrallo

L'obra 'El Serrallo' és un assaig històric que vol aprofundir en l'origen del nom d'aquest barri de pescadors tan present en tots els veïns de Tarragona. L'autor vol mostrar que el topònim del raval mariner tarragoní es relaciona directament amb la història de la Guerra d'Àfrica, que va tenir lloc entre l'any 1859 i el 1860, gràcies a la seva gran recerca i anàlisi de la gran quantitat de fonts documentals molt variades a les quals va tenir l'oportunitat d'accedir per realitzar el seu treball.

 

Vicent M. Garcia Llopis va néixer a Campello, un municipi de la província d'Alacant, l'any 1973 i des de sempre ha sigut un home de mar, amb molta tradició marinera. Va llicenciar-se en Geografia i és patró d'Altura i mecànic per l'Institut Politècnic Marítim Pesquer de la Mediterrània d'Alacant. Més tard l'autor es va establir a Tarragona, ciutat on viu des de fa uns quants anys i treballa sent el patró d'una embarcació de Salvament Marítim. A més a més, també és un àvid lector que sempre ha tingut molta curiositat per moltes altres matèries, entre les quals es troba la Història no escrita.

 

Barques de pescadors al barri del Serrallo de Tarragona | Cedida
 

El barri del Serrallo, a Tarragona

El Serrallo és l'antic barri de pescadors i mariners de Tarragona que es troba al costat del port de la ciutat i té el seu origen a finals del segle XVIII, quan la Junta d'Obres del Port va projectar la seva construcció. Ara continua tenint l'essència de barri marítim, amb carrers estrets i edificis senzills, la majoria del segle XIX, juntament amb comerços i restaurants especialitzats en la cuina marinera. A més, el barri del Serrallo compta amb la seva pròpia colla castellera, els Xiquets del Serrallo, i la confraria del Gremi dels Marejants.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris