Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Segons la URV seguir una dieta mediterrània i fer exercici millora la salut al cap d'un any

Un 34% dels pacients analitzats van perdre almenys un 5% de pes els primers 12 mesos, segons un estudi liderat per aquesta universitat
La dieta mediterrània ajuda a disminuir el pes | TarragonaDigital

 

Seguir una dieta mediterrània baixa en calories i practicar activitat física cada dia ajuda a perdre pes, i per tant, a reduir el risc cardiovascular. Així ho conclou l'estudi PREDIMED-Plus (Prevenció amb dieta mediterrània-Plus) elaborat per investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Segons aquest informe seguir aquestes pautes ajuda a mantenir els beneficis al cap d'un any en pacients amb sobrepès, obesitat i síndrome metabòlica.

 

Dieta mediterrània i activitat física

Un grup d'investigadors de la URV, juntament amb 23 grups de recerca que han participat en aquest estudi, han avaluat el pes corporal de 686 pacients que pateixen acumulació de greix i diferents marcadors de risc cardiovascular, durant un any. Segons aquestes observacions, la dieta mediterrània baixa en calories i l'activitat física són eficaços per una pèrdua de pes «clínicament significativa» i pel seu manteniment 12 mesos després.

 

Segons aquesta investigació un 33,7% dels participants va perdre almenys un 5% de pes durant els 12 mesos que va durar l'estudi. També van millorar els paràmetres de control del metabolisme de la glucosa i alguns marcadors d'inflamació respecte al grup de pacients que no seguien una dieta mediterrània.

 

A més, segons els resultats fets públics per la URV, els beneficis de canviar l'estil de vida i seguir aquesta dieta i aquestes pautes són superiors pel que fa al control de la glucosa per les persones que pateixen diabetis o que estan en ris de patir-la.

 

Estudi PREDIMED-Plus

Els investigadors esperen que els beneficis d'aquest estil de vida es puguin observar, també, a llarg termini pel que fa a la malaltia cardiovascular, és a dir, que la dieta mediterrània i l'activitat física permetin millorar el risc de patir un infart de miocardi, embòlia cerebral o mortalitat per aquestes causes. L'objectiu de l'estudi és poder demostrar aquests beneficis.

 

Els resultats d'aquesta primeraanàlisi s'han publicat a la revista científica Dibetes Care. La recerca ha estat liderada per Jordi Salas-Savadó, cap de la Unitat de Nutrició Humana de la URV. L'estudi PREDIMED-Plus té una durada de vuit anys. S'està desenvolupant a tot l'estat espanyol des de l'octubre de 2013 i en total ha comptat ja amb 6.874 persones.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris