GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La música jazz i el ball tanquen la 25a edició del Dixieland a Tarragona

Han actuat grups vinguts de Nova Orleans, Nova York i Polònia
La Batalla de Bandes es va celebrar a la plaça del Mercat | Laia Díaz

 

Tarragona ha tancat la 25a edició del Festival Internacional de Dixieland, amb sis dies plens de música jazz gràcies a diferents formacions i el públic que ha omplert les places i els carrers. Els encarregats de clausurar l’edició d’enguany van ser La Vella Dixieland i els concerts als locals dels Xiquets del Serrallo i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

 

Grups vinguts de Nova Orleans, Nova York o Polònia

Aquest 2019 ha destacat l’actuació dels artistes internacionals Lucien Barbarin, vingut des de Nova Orleans, i la banda Professor Cunningham & His Old School, de Nova York. També destaca l’Enerjazzer Jazz Band, vinguts des de Polònia expressament gràcies a la col·laboració del Consolat de Polònia.

 

L’organització del Dixieland valora molt positivament les actuacions d’altres artistes ja consagrats del festival, com ara La Vella Dixieland, que va iniciar els actes commemoratius de la Cooperativa Obrera. També els joves talents de la música catalana com ara el grup d'ska-jazz The Goliards Collective que, de fet, van fer la seva estrena a Tarragona.

 

Els Professor Cunningham & His Old School van actuar al Teatre Metropol | Laia Díaz

 

 

La dansa, l'altra protagonista del Dixieland

A banda de la música jazz, una de les altres protagonistes del festival ha sigut la dansa. Diverses escoles de dansa tarragonines van oferir classes obertes en diversos punts de la ciutat, així com ballarins que han acudit de manera espontània als diferents concerts del festival. Una de les activitats més multitudinàries va ser La Batalla de Bandes, organitzada per Tgn Swing a la plaça del Mercat.

 

Els músics locals han pres un especial protagonisme en moltes de les propostes, i és que l’organització té la intenció de projectar-los internacionalment en festivals similars a nivell europeu. Un cop finalitzada aquesta 25a edició, l’organització començarà a treballar per la de l’any 2020, que se celebrarà entre el 27 d’abril i el 3 de maig.