El fotoperiodista Emilio Morenatti tanca les conferències d'Experiència de Periodista a Tarragona

Les imatges d'aquest prolífic fotoperiodista van sobrepassar les paraules durant gairebé dues hores de conferència
Una seixantena de persones van escoltar i mirar Morenatti a Tarragona. | TarragonaDigital
 

Una imatge val més que mil paraules i més si és una imatge d'Emilio Morenatti. El prestigiós i prolífic fotoperiodista espanyol va ser l'encarregat de tancar aquest dilluns 11 de març l'onzena edició del cicle 'Experiència de periodista' amb una conferència de gairebé dues hores en què van sobrar precisament les paraules. Les imatges de Morenatti van parlar per si soles i la seva audiència, d'una seixantena de persones, va badar aprenent d'un mestre com és ell, amb més de 25 anys de professió, guanyador d'un FotoPres l'any 2009 i finalista al premi Pulitzer per la seva cobertura de la guerra de l'Afganistan. 

Tot un luxe per als ulls i també per a l'oïda, ja que durant la xerrada va explicar com va iniciar la seva carrera i algunes de les experiències que més l'han marcat durant tots aquests anys. Per a la jove audiència de la sala, estudiants de comunicació de la URV, un missatge: posar passió i ser perseverant. Aquestes dues qualitats han estat les que segons Morenatti l'han dut al més alt i és que actualment dirigeix a Espanya i Portugal el departament de fotografia de la prestigiosa agència The Associated Press (AP).

Reivindicar el poder de la imatge en el periodisme

Les seves imatges han fet la volta al món centenars de vegades i han servit per il·lustrar conflictes armats com el d'Afganistan i al Pakistan, la revolució egípcia o fins i tot el Concurs de Castells de Tarragona. Les seves imatges conviden a reflexionar i extreuen bellesa de petites esquerdes en llocs on és gairebé impossible trobar-ne. Un mestre que va servir per tancar una nova edició d'aquest cicle a l'Antiga Audiència de Tarragona i que reafirma i reivindica la importància del paper de la fotografia, i en definitiva de la imatge, en el món del periodisme.

Durant aquesta onzena edició d'Experiència de Periodista han passat per l'auditori també Laura Rosel, Ricard Torquemada i Carlos Enrique Bayo. Aquest cicle organitzat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d'Excel·lència en Comunicació l’Ajuntament de Tarragona és un tot un referent en el sector i ha portat fins a Tarragona conferenciants de luxe.

"ATENCIÓ: Indignació del petit comerç de TGN davant l'arribada del substitut d'IKEA" "INCREÏBLE: Li roben la moto a TGN i la troba al Wallapop"