Pau Ricomà i Jordi Fortuny a l'interior d'un dels nous autobusos de l'EMT

L'EMT de Tarragona posa en funcionament les línies d'autobús fins a les platges

El servei comença a realitzar-se a partir del dimecres 24 de juny

L'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT)  torna a habilitar les línies d'autobús que uneixen el centre de la ciutat i els barris amb les platges  a partir d'aquest dimecres, 24 de juny. Aquestes són L16, L161 i L162 i tindran un servei diari, cobrint la franja horària de les 9.30 a les 20.30 hores. A més, la línia L22 allarga el seu recorregut fins al Port Esportiu de Tarragona. 

Les noves línies de l'EMT de Tarragona

  • Línia L16 Centre - Platja Llarga: Origen des de la parada a Pont i Gol —a l'hospital Joan XXIII— fins a la platja Llarga.
  • Línia L161 Barris Ponent - Platja Arrabassada: Origen des de la parada Topromi —la Canonja— fins a la platja Arrabassada. El seu recorregut sortirà de Topromi passant per Bonavista, Camp Clar, La Granja, Torreforta, Centre fins arribar a la platja.
  • Línia L162 Barris Nord - Platja Arrabassada: Origen des de la parada Botigues —Sant Salvador— fins a la platja Arrabassada. El  seu recorregut sortirà des de Sant Salvador, passant per Sant Pere i Sant Pau, Centre i arribar a l'Arrabassada.

La normativa per utilitzar l'autobús

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'EMT, un cop instal·lades totes les mampares de seguretat de protecció als autobusos, ha tornat a habilitar l'adquisició de bitllets senzills a l'interior del bus i l'accés per la porta davantera.

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, explica que «la nostra prioritat és garantir que la transacció es faci de la manera més segura possible». Per aquest motiu, la porta davantera només s'obrirà en cas que alguna persona necessiti comprar el bitllet senzill i, pel que fa al pagament, es recomana dur l'import exacte per evitar contactes. Els conductors, com a màxim, duran canvi d'un bitllet de 10 euros.

L'aforament màxim dels vehicles de l'EMT  es manté de 40 pels autobusos de 12 metres, de 23 a 26 assegudes i 17 dempeus. Pel que fa als vehicles articulats de 18 metres s'admetrà un aforament de 70 persones, amb 44 assegudes i 26 dempeus.