GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'enderroc de la caseta elèctrica de Corsini, en mans de l'Ajuntament de Tarragona

La construcció pertany a Endesa i l'obligació de retirar-la també, però fa mesos que espera una documentació que ha de fer arribar l'empresa municipal ESPIMSA
Aquesta és la caseta elèctrica que Endesa no retira perquè necessita documentació de l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L'enderroc de la caseta elèctrica de la plaça Corsini de Tarragona està, a hores d'ara, en mans de l'Ajuntament. L'empresa propietària de la construcció, Fecsa Endesa, va demanar fa mesos una documentació al consistori per continuar amb els tràmits per tirar-la a terra. L'últim contacte, segons informa la companyia elèctrica, és del 31 de juliol. Un dels permisos que necessita és l'aprovació dels propietaris del voltant per instal·lar cablejat en la façana de l'edifici de Correus. «L'empresa de mercats ESPIMSA, encarregada del projecte, està pendent de l'autorització d'un veí», es defensa el consistori. 

 

La nova plaça Corsini de Tarragona es va inaugurar el passat mes de maig. Aleshores, a l'interior de la plaça hi havia dues casetes: la d'Endesa i una altra competència de l'Ajuntament. El consistori va enderrocar la caseta que subministrava llum als comerços de l'entorn del Mercat Central el 13 de juliol. La previsió era que la companyia elèctrica fes desaparéixer la seva abans de l'agost. De fet, així ho va anunciar l'empresa. Ambdues construccions dificultaven el retorn dels marxants del Mercadet, que es va produir a finals de juliol.

 

L'última resposta de l'Ajuntament a Endesa va ser el 31 de juliol

Des d'Endesa asseguren que «nosaltres vam fer els tràmits corresponents per retirar la caseta elèctrica el més aviat possible». L'última resposta de l'Ajuntament, diuen, va ser el 31 de juliol. La companyia elèctrica necessita, entre altres, el permís dels particulars del voltant per enganxar una part del cablejat que ara hi ha a la caseta a la façana de correus. Aquesta informació l'ha de facilitar l'empresa municipal ESPIMSA, presidida per Elvira Ferrando i encarregada del projecte.

 

Segons informa el consistori, «Endesa ha sol·licitat a l'empresa de mercats, ESPIMSA, una sèrie d'informació que estan recopilant». Es tracta de fotografies de la instal·lació elèctrica i el permís d'alguns propietaris afectats per l'obra. De fet, afegeixen fonts municipals, «ESPIMSA està pendent de l'autorització d'un veí, que es disposarà properament». Quan ESPIMSA tingui tota la informació la lliurarà a Endesa. Serà aleshores quan podran començar a treballar. 

 

Enderrocar la caseta i soterrar la línia elèctrica

L'objectiu d'Endesa és enderrocar la caseta elèctrica, que abasteix edificis del voltant —entre ells el de Correus—, per soterrar la xarxa que hi ha a l'interior. Per a fer-ho, aprofitaran l'existència dels tubs soterrats que ja estan construïts per passar-hi el cablejat. D'altra banda, caldrà enganxar una nova línia a la façana. 

 

No serà fins que acabin aquestes actuacions tècniques que es podrà tirar a terra la construcció. L'Ajuntament no posa data perquè és competència d'Endesa, i la companyia elèctrica tampoc es mulla perquè necessita el permís de l'Ajuntament. Això sí, Endesa és clara: «Fa mesos que esperem la documentació. Sense això, no podem començar».