NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Entitats de Tarragona pressionen pel nou Hospital Joan XXIII

Torreforta ha acollit la presentació d'una plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona amb el suport de prop de 150 associacions.
Primera reunió de la Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

La coordinadora d'entitats de Tarragona ha  presentat aquest matí de dijous 2 d'agost la Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona. Aquesta plataforma, que reuneix gairebé 150 entitats, estarà liderada per Ángel Juárez, president de la coordinadora i també de Mediterrània, l'organització de caràcter ecologista de Tarragona.

 

La presentació s'ha dut a terme a la seu de Mediterrània, al barri de Torreforta, i a la mateixa hi han assistit diversos representants de l'escena política local com per exemple el diputat per Tarragona al Parlament de Catalunya Carles Castillo i els regidors de l'Ajuntament de Tarragona Rubén Viñuales, Pedro Sánchez i Sònia Orts, del grup municipal de Ciutadans; Arga Sentis, regidora d'ICV-Verds; el portaveu del grup del PDECat, Dídac Nadal i el regidor d'Esquerra Xavi Puig.

  

Acorden crear una comissió d'investigació parlamentària

Entre els 10 punts que han acordat en aquesta primera reunió destaca la petició per «crear una comissió d'investigació parlamentària sobre el nombre total de persones que s'han derivat a Barcelona per fer-se una prova del PET quan hi ha una màquina a Reus».

 

«N'hi hauria per demanar danys i perjudicis, ja que mentre que un malalt de Tarragona ha de fer 100 quilòmetres per anar a Barcelona a fer-se aquesta prova, ens assabentem que a Reus també es pot fer i semblaria que han apostat perquè la de Reus doni serveis de caràcter privat. Ja sabem com funciona Sagessa!» ha declarat als mitjans presents a la reunió el president de la coordinadora d'entitats, Ángel Juárez. 

  

Així mateix, també reclamen la reobertura immediata del servei de radioteràpia de l'antic l'Hospital Sant Joan.

 

«Un nou hospital Joan XXIII» a Tarragona

 

Des de la Plataforma exigeixen «un compromís per escrit, i amb garanties parlamentàries, sobre els terminis de construcció del nou hospital Joan XXIII de Tarragona, Ens oferim també per donar suport a l'alcalde Ballesteros quan aquest es reuneixi amb la consellera».

  

  

Juárez ha fet incís en roda de premsa sobre la necessitat de reivindicar un nou hospital Joan XXIII per Tarragona, «el nostre Hospital», i ha qualificat les retallades sanitàries per part de la Generalitat com «una presa de pèl».

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris